are you online now?

Carregant...

SEO per Apps | Com podem posicionar una aplicació mòbil?

SEO APPS

El mercat de les aplicacions és relativament nou. A més té la particularitat de que no tothom hi pot entrar, ja que s’han de tenir certs coneixements tècnics. Tot plegat fa que hi hagi cert desconeixement respecte al que podríem descriure como SEO per apps, que rep el nom ASO.

Quan continuem parlant d’aquest tema veuràs que té moltes similituds amb el SEO de les pàgines web. La diferència és que l’ASO està pensat per Google Play Store i Apple Store. A l’hora d’explicar-te els aspectes que has de tenir en compte per posicionar la teva aplicació, hem de distingir entre on-metadata i off-metadata.

Factors on-metadata

Aquests són els factors que pots controlar, com són el títol de l’aplicació, la seva descripció o les imatges que l’acompanyen. Hi ha algunes diferències entre Google Play Store i Apple Store, com que la segona permet posar un subtítol i la primera, no. Tot i així, veuràs que el concepte és molt semblant.

Els consells que podem donar-te a l’hora d’optimitzar aquesta part del SEO per apps són molt semblants als que et donaríem per millorar el posicionament d’una pàgina web. Treballa amb les paraules clau, procura que del títol ja s’intueixi el sector i proporciona imatges de qualitat sempre que es demanin.

Factors off-metadata

Aquí sí que podem veure diverses diferències respecte al SEO per pàgines web. Es tracta de factors que no pots controlar directament, com sí que passa amb els de l’apartat anterior. No obstant això, sí que pots millorar-los de forma indirecta, amb campanyes promocionals i una bona qualitat de l’aplicació.

Alguns aspectes que es consideren aquí són el volum d’instal·lacions, de desinstal·lacions, com de sovint entra la gent a l’aplicació i les valoracions. Evidentment, això no pots modificar-ho de forma directa, ja que no depèn només de tu. En canvi, sí que pots influir-hi de forma externa.

Una campanya publicitària, per exemple, t’ajuda a aconseguir que més gent es descarregui la app. També contribueix a que més pàgines web en facin menció, portant a terme una estratègia de linkbuilding. Però és cert que si l’aplicació no agrada, els usuaris la desinstal·laran i la valoraran negativament. És per això que és important oferir una bona qualitat.

Per tal d’assolir aquest últim objectiu, et recomanem que facis ús dels tests A/B. Es tracta de proves que et permeten comparar dues versions de l’aplicació. Així podràs veure quines modificacions pots implementar per que funcioni millor.

Monitorització: clau en el SEO per apps

Igual que passa amb les estratègies de posicionament web, l’ASO exigeix també una monitorització. Només així pots saber si els resultats són positius o s’han de fer canvis. Tingues en compte que el SEO per apps exigeix constància, de manera que aquesta activitat analítica ha de ser regular. Utilitza també algunes aplicacions útils com Sensor Tower, AppTweak o Google Play Develop Console, encara que hi ha moltes més.

Aquests són els principals aspectes que has de tenir en compte en la teva estratègia de SEO per apps o ASO. Si necessites ajuda, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn