SEO per Apps | Com podem posicionar una aplicació mòbil?

SEO APPS

El mercat de les aplicacions és relativament nou. A més té la particularitat de que no tothom hi pot entrar, ja que s’han de tenir certs coneixements tècnics. Tot plegat fa que hi hagi cert desconeixement respecte al que podríem descriure como SEO per apps, que rep el nom ASO.

Quan continuem parlant d’aquest tema veuràs que té moltes similituds amb el SEO de les pàgines web. La diferència és que l’ASO està pensat per Google Play Store i Apple Store. A l’hora d’explicar-te els aspectes que has de tenir en compte per posicionar la teva aplicació, hem de distingir entre on-metadata i off-metadata.

Factors on-metadata

Aquests són els factors que pots controlar, com són el títol de l’aplicació, la seva descripció o les imatges que l’acompanyen. Hi ha algunes diferències entre Google Play Store i Apple Store, com que la segona permet posar un subtítol i la primera, no. Tot i així, veuràs que el concepte és molt semblant.

Els consells que podem donar-te a l’hora d’optimitzar aquesta part del SEO per apps són molt semblants als que et donaríem per millorar el posicionament d’una pàgina web. Treballa amb les paraules clau, procura que del títol ja s’intueixi el sector i proporciona imatges de qualitat sempre que es demanin.

Factors off-metadata

Aquí sí que podem veure diverses diferències respecte al SEO per pàgines web. Es tracta de factors que no pots controlar directament, com sí que passa amb els de l’apartat anterior. No obstant això, sí que pots millorar-los de forma indirecta, amb campanyes promocionals i una bona qualitat de l’aplicació.

Alguns aspectes que es consideren aquí són el volum d’instal·lacions, de desinstal·lacions, com de sovint entra la gent a l’aplicació i les valoracions. Evidentment, això no pots modificar-ho de forma directa, ja que no depèn només de tu. En canvi, sí que pots influir-hi de forma externa.

Una campanya publicitària, per exemple, t’ajuda a aconseguir que més gent es descarregui la app. També contribueix a que més pàgines web en facin menció, portant a terme una estratègia de linkbuilding. Però és cert que si l’aplicació no agrada, els usuaris la desinstal·laran i la valoraran negativament. És per això que és important oferir una bona qualitat.

Per tal d’assolir aquest últim objectiu, et recomanem que facis ús dels tests A/B. Es tracta de proves que et permeten comparar dues versions de l’aplicació. Així podràs veure quines modificacions pots implementar per que funcioni millor.

Monitorització: clau en el SEO per apps

Igual que passa amb les estratègies de posicionament web, l’ASO exigeix també una monitorització. Només així pots saber si els resultats són positius o s’han de fer canvis. Tingues en compte que el SEO per apps exigeix constància, de manera que aquesta activitat analítica ha de ser regular. Utilitza també algunes aplicacions útils com Sensor Tower, AppTweak o Google Play Develop Console, encara que hi ha moltes més.

Aquests són els principals aspectes que has de tenir en compte en la teva estratègia de SEO per apps o ASO. Si necessites ajuda, no dubtis en contactar amb nosaltres.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada