SEO i altaveus intel·ligents | El món digital s’està tornant boig

SEO y altavoces inteligentes | El mundo digital se está volviendo loco

La tecnologia dels altaveus intel·ligents es prediu com el futur del màrqueting en línia. Actualment, ja es pot reservar vols o configurar recordatoris i alarmes simplement parlant amb aquest tipus de dispositius, entre moltes altres funcions.

La cerca per veu permet als usuaris realitzar una recerca formulant verbalment una pregunta en un idioma natural en un telèfon intel·ligent, dispositiu intel·ligent o ordinador, en lloc d’utilitzar la recerca tradicional. S’espera que arribi al 50% del mercat de recerca global.

La cerca per veu està creixent exponencialment, any rere any i s’està tornant popular entre tots els grups d’edat, especialment les generacions més joves. La cerca per veu no és cosa del futur, el present i les estadístiques demostren que això ja és part de la vida quotidiana de moltes persones.

Com funcionen els altaveus intel·ligents en relació al SEO

Demanar-li a Alexa d’Amazon, per exemple, que ens connecti amb “dissenyadors web a Barcelona” pot portar-nos a una part d’Internet completament diferent a la desitjada. Això es deu al fet que no parlem igual que busquem a Google.

Llavors, el que originalment es va escriure en un telèfon com “dissenyadors web Barcelona” es converteix en “Alexa, Búscame els millors dissenyadors web que treballin a Barcelona”.

Però de moment no cal preocupar-se massa: no ha canviat molt. La bona notícia és que els altaveus intel·ligents segueixen sent una tecnologia molt nova. No obstant això, és millor estar al corrent dels desenvolupaments, ja que se sap que Google ha fet ajustaments als seus algoritmes sense un anunci previ.

Què podem fer per adaptar la nostra web a les recerques per veu?

Un dels principals passos a realitzar per anar adaptant-nos als nous canvis que va a portar el VEO, és agilitzar la nostra web.Per què és això rellevant per a la recerca per veu? Cal tenir en compte que usuaris de recerca de veu estan buscant resultats immediats sobre la marxa a través de dispositiusmòbils.Un altre aspecte a tenir en compte és començar a implementar una nova estratègia de contingut: enfocament en les preguntes. El 40% de les persones que fan servir la recerca per veu diuen que se senten com si parlessin amb un amic. Simplement no diuen paraules clau, es fan preguntes. És important concentrar-se en l’ús de frases de paraules clau de conversa llargues –Long Tail en el contingut, ja que això ajudarà a respondre millor les preguntes amb un llenguatge natural. Un tipus de contingut ideal per optimitzar la web per poder respondre preguntes de forma més natural són les FAQS -preguntes freqüents-.

Algunes estadístiques que reflecteixen el futur que augura el VEO

Més del 20% de les consultes de cerca per veu s’activen mitjançant una combinació de només 25 paraules clau.

El mercat global de dispositius de recerca per veu créixer un 187% només en el segon trimestre de 2018.

Apple, Google, Xiaomi, Amazon i altres fabricants col·lectivament van enviar 16,8 milions d’unitats d’altaveus intel·ligents només en el primer trimestre de 2018.

Google ha venut 5,4 milions de models de Google Home fins al moment.

Google Home és el guanyador fins ara en respondre correctament el 81% de les consultes. I Amazon Echo va aconseguir que el 64% de les consultes fossin contestades correctament.

Per 2020, el 50% de totes les cerques a Internet es basaran en la veu.

font: Canalys

Encara que és una tecnologia en procés d’implementació, el futur està a la volta de la cantonada, i les empreses no han de descuidar aquest aspecte i deixar-ho per a l’últim minut. Per això és important deixar-ho en mans de professionals.