SEM | Como puc posicionar la meva pàgina web de forma ràpida?

SEM

Existeixen dues tècniques de treballar que t’ajudaran a posicionar la teva pàgina web: el SEO i el SEM. El SEO és el posicionament orgànic d’una web, però, què és el SEM? Vegem-ho!

El posicionament i els seus beneficis

Aquest tipus de posicionament sol ser el camí més ràpid per aparèixer en les primeres posicions dels cercadors com Google. Tots sabem la importància que té sortir a les primeres posicions de Google i la visibilitat que això representa. I aquest, precisament, és un dels objectius d’un pla de marketing digital: millorar i optimitzar el posicionament.

El posicionament web és una de les tasques més importants que han de treballar sense descans els experts en marketing. Els usuaris que naveguem per internet no anem més enllà de la segona pàgina del buscador. Per tant, això vol dir que necessàriament estem obligats a aparèixer en la primera pàgina.

Alguns estudis de mercat i comportament digital afirmen que el 92% dels internautes només consulten la primera pàgina de la cerca. Tenir un bon posicionament, a partir de SEO o SEM, t’ajuda. Tens la sort de treballar amb un equip de marketing expert? Doncs ells seran els encarregats de definir una estratègia, escollint les paraules clau per millorar aquest aspecte i aconseguir un posicionament natural. Aquest procediment pot trigar un temps però, si vols tenir resultats més ràpidament, pots optar per portar a terme accions SEM.

El posicionament SEM, com funciona?

Aquest nom prové de les sigles Search Engine Marketing, és a dir, Marketing de buscadors. Comprèn qualsevol acció de marketing digital que treballi amb campanyes de publicitat. Aquestes campanyes es fan amb la única finalitat d’augmentar el posicionament, I, per tant, fer més visible la marca o un producte.

Si vols treballar el SEM a través de Google, hauràs de familiaritzar-te amb el Google Adwords. Amb aquestes accions publicitàries podràs aconseguir:

  • Aparèixer a la primera pàgina de Google en poc més d’un dia.
  • Podràs controlar les paraules clau que utilitzes i, si ho vols, canviar-les. Això et permet tenir el control de la publicació i corregir l’acció en cas que no estigui ben plantejada.
  • Ressaltar la teva marca o producte per sobre de la resta de pàgines.

A més, pots controlar en tot moment els resultats obtinguts segons el pressupost invertit. T’hem de recalcar que una inversió d’Adwords pot ser molt més rentable que en cap altra portal digital. Això ho fa que la visibilitat dels anuncis SEM a Google és altíssima. Surten a primera posició, molt per damunt de les pàgines posicionades orgànicament amb SEO.

Invertir en campanyes a Google Adwords et pot aportar una situació privilegiada als buscadors

Una estratègia de posicionament que inclogui accions SEM pot accelerar els resultats desitjats. Ara bé, treballar-lo implica una major dedicació i una inversió econòmica. Però, de totes maneres, estem segurs que si es treballa correctament, el retorn d’inversió pot ser positiu.

Si vols saber com pots millorar el posicionament de la teva empresa, contacta’ns i t’informarem amb molt de gust.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada