Quina diferència hi ha entre les estratègies push i pull a marketing?

magnet

En l’àmbit del marketing, les estratègies push i pull són dos tècniques utilitzades per atraure clients i donar a conèixer una marca al públic. Avui parlarem de les diferències entre aquests dos tipus d’estratègia, i dels objectius principals de cadascuna.

Què són les estratègies push i pull a marketing?

Conèixer la definició de les estratègies push i pull és el primer pas per analitzar quin cas és més adequat per a cada empresa. D’una banda, les estratègies push són aquelles en què una empresa o professional ha dut un producte o marca fins al client. Dit d’altra manera, són aquelles estratègies mitjançant les quals una empresa transmet un missatge, o presenta un producte, sense que el client esperi o desitgi adquirir dit producte en un primer moment. Per tant, és l’empresa qui es dirigeix al client, per tal d’intentar fer que aquest compri el producte en qüestió.

D’altra banda, les estratègies pull són aquelles mitjançant les quals una empresa atrau els clients, sense que aquesta hagi de pressionar-los. En canvi, aquestes estratègies consisteixen en aconseguir que siguin els propis clients qui busquen el producte o servei que ofereix una empresa.

Quines diferències hi ha entre ambdós tipus d’estratègia?

Tal i com hem explicat, una de les diferències entre les estratègies push i pull és la finalitat del missatge. En el primer cas, el missatge es transmet de manera general per tal de presentar-lo a un públic ampli, el qual no estava buscant l’empresa o producte en un primer moment.

D’altra banda, en les estratègies pull el missatge és transmès de manera que és el client qui ha de buscar i posar-se en contacte amb l’empresa o proveïdor, per tal de sol·licitar més informació sobre un producte o servei que ja ha cridat la seva atenció des d’un primer moment.

Podríem dir, per tant, que en les estratègies push i pull a marketing es dóna un enfocament completament oposat. En el primer cas, busquem crear i despertar l’interès; per tal de fer això, l’empresa ha de dirigir-se al client. En el segon cas, en canvi, el client es dirigeix a l’empresa perquè aquesta ha despertat el seu interès prèviament.

Una altra important diferència entre les estratègies push i pull a marketing és el públic a qui aquestes es dirigeixen. Les estratègies pull, per una banda, van dirigides a un públic molt més concret. Això es deu al fet que l’estratègia haurà estat dissenyada per atraure un perfil de client específic. D’altra banda, les estratègies push permeten dirigir el missatge publicitari a un públic molt més ampli.

En el moment d’escollir i dissenyar les tècniques de marketing a utilitzar, és important valorar tots els aspectes. Per aquest motiu, des d’Ayonow volem ajudar-te a fer el millor ús de les estratègies push i pull. En la majoria de casos, és recomanable optar per una combinació d’ambdues; d’aquesta manera, ens podrem dirigir a un públic molt més ampli, mitjançant les estratègies push. Alhora, ens hi podrem dirigir d’una manera molt més propera i personal, mitjançant les estratègies pull.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada