are you online now?

Carregant...

Què és el test A/B, per a què i quan fer-lo servir?

Test A/B

A l’hora de fer un disseny corporatiu, normalment pensem en més d’una versió. Decidir quina utilitzarem i pot funcionar millor no és tan fàcil, però hi ha maneres de saber quina arriba més als potencials clients. Estem parlant del test A/B, però què és el test A/B? T’ho expliquem.

Què és el test A/B?

El test A/B és una eina que s’utilitza per posar a prova dues versions d’una pàgina web, aplicació o element de màrqueting. L’objectiu d’aquest experiment és saber quina aconsegueix una taxa de conversió més gran. Quan parlem de conversió, no sempre hem de referir-nos al mateix, i és que cada negoci tindrà els seus propis objectius.

Una botiga online busca que la gent compri; una ONG, que els usuaris deixin les seves dades i participin en la causa, i una agència de viatges buscarà que els clients reservin un nou viatge. En definitiva, el test A/B serveix per saber quina variant d’un element assoleix millor la seva meta.

La prova es farà amb usuaris que no saben que es tracta d’un experiment. Algunes persones veuran la versió original de la pàgina o aplicació i a altres se’ls hi mostrarà una variant amb modificacions.

Quan i fins quan s’aplica el test A/B?

La resposta és molt simple. Pots posar en pràctica el test A/B quan vulguis comprovar si un canvi funcionaria en la teva pàgina o en un element de màrqueting de la teva empresa. Ara bé, quant de temps ha de durar l’experiment? Això dependrà de quantes persones accedeixin cada dia al contingut. Al cap i a la fi, no podràs arribar a una conclusió fiable si no tens suficients respostes.

Però es pot interrompre la prova abans d’arribar al nombre de respostes previst? Fer-ho seria vàlid en els casos en queè hi ha molta diferència des d’un principi. Podríem considerar que en aquesta situació és evident si una modificació funciona o no.

Què s’ha de considerar?

Hi ha un factor important que has de tenir sempre present a l’hora de realitzar un test A/B. Es tracta de que només pots variar un element cada vegada. Si fas moltes modificacions i els resultats van a favor de la variant modificada, sabràs que és una bona versió però no què és el que ha agradat als usuaris. Per això és millor que vagis aplicant els canvis d’un en un.

Per altra banda, has de ser pacient. El test haurà d’estar disponible durant suficient temps per arribar a ser fiable. Si vols resultats ja, pot passar que aquests no siguin representatius de la realitat. Pots trobar-te també amb què la prova no arribi a una conclusió fiable. En aquests casos, la causa pot ser simplement que l’element modificat passa desapercebut. Si és així, sempre tens l’opció de fer canvis més grans.

Ara ja coneixes què és el test A/B, una eina molt útil a l’hora de dissenyar la teva pàgina o una campanya de màrqueting. Només has de ser pacient i anar decidint quins canvis vols posar a prova en cada moment.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn