Què és el SEO i per què el necessito?

search

Què és el SEO?” Això és el primer que ens preguntem quan volem treballar i millorar el posicionament de la nostra pàgina web. Es coneix com a SEO les sigles de Search Engine Optimization. És a dir, el motor de cerca que fa que els buscadors trobin la teva web.

Què és el SEO?

El SEO és el procediment que hem de seguir per augmentar la visibilitat del nostre espai web. Però no és tan fàcil com sembla, perquè el SEO és una disciplina canviant. És a dir, cada cop que els motors de recerca com Google canvien el seu algoritme, les claus per a optimitzar millor una pàgina web també canvien.

Perquè és important i per què necessito treballar el SEO?

EL SEO fa més útil la teva pàgina web. Podríem dir que aquesta és l’afirmació principal, però n’hi ha d’altres.

Com ja t’hem comentat anteriorment, la resposta de “què és el SEO” també et diu el perquè el necessites: ajuda a que els motors de cerca trobin i prioritzin la teva web. Això vol dir que, gràcies a aquest tractament, els usuaris et veuran amb més facilitat.

El SEO és la millor manera de fer que els teus usuaris i que el teu públic potencial et trobin i puguin sol·licitar els teus serveis. Per fer-ho, s’utilitza una estratègia que treballa les paraules clau basades en les necessitats dels teus compradors. És a dir, has de treballar i planificar les paraules que creus que els teus usuaris escriuran a la barra de cerca d’Internet per tal que et trobin.

Com funcionen els motors de cerca?

Per saber com ho fan portals com Google per diferenciar quina pàgina és més important que una altra, s’han de tenir en compte dos conceptes: el rastreig i la indexació.

  • Rastreig. Un portal de cerca rastreja tota la informació que hi ha penjada a Internet en busca d’enllaços i continguts d’interès. Per això, si la teva pàgina té enllaços de qualitat, és molt probable que tinguis una bona posició.
  • Indexació. Un cop el cercador hagi rastrejat tota la informació rellevant i l’hagi classificat com a bona, se’n fa un índex. Dins d’aquest índex, s’ordena la informació de totes les webs segons la qualitat del seu contingut, la seva autoria i la seva rellevància.

Conèixer què és el SEO i saber-lo treballar augmentarà la visibilitat de la teva web, alhora que també podrà millorar el teu resultat econòmic

Com ja t’hem comentat, la disciplina del SEO que només premia la repetició de paraules clau no és suficient. Els motors de cerca no només et demanen que utilitzen les paraules destacades els cops que facin falta, sinó que també procuren que tot el que envolta aquests motors sigui de qualitat.

I, per acabar, un cop s’ha rastrejat la pàgina, arriba el torn de l’algoritme. Aquest és l’encarregat de processar tota la informació i fer que aparegui al resultat de les cerques.

Saber què és el SEO i com treballar-lo et permetrà ser més visible. Et recomanem que confiïs en els experts. Ells t’ajudaran a preparar una estratègia de marketing digital basada en el posicionament.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada