fbpx

Què és el Lead Nurturing i per a què serveix?

Lead Nurturing

El Lead Nurturing és una tècnica de Inbound Màrqueting que es basa en la creació d’una relació de valor amb els teus clients potencials amb l’objectiu d’acompanyar-los durant el seu procés de compra.

Per aconseguir aquest objectiu és indispensable oferir als usuaris contingut que els hi aporti valor i ajudi a avançar en el seu procés de compra.

Sobre el procés del Lead Nurturing

El Lead Nurturing pot ser simplement un correu electrònic ocasional que permeti al client conèixer les actualitzacions d’un producte o servei, canvis de preu, etc. O bé, campanyes més complexes per animar el client a comprar tard o d’hora.

És important tenir en compte que per portar a terme qualsevol estratègia de Lead Nurturing cal disposar d’un sistema de màrqueting automatitzat per agilitzar i millorar la gestió de l’enviament de comunicacions.

Per crear un sistema de treball i de comunicació efectiu cal tenir en compte tres passos fonamentals:

  • Crear una bona segmentació per portar a terme correctament cada procés
  • Establir l’objectiu principal de cada procés
  • Dissenyar i implementar la seqüència de comunicacions

La clau de l’èxit del Lead Nurturing és la personalització i contextualització dels continguts que farem arribar als nostres usuaris. Això no vol dir només dirigir-nos al client pel seu nom, si no que el més important és entendre en quina fase del cicle de compra es troba aquest client per poder oferir-li el contingut adequat i motivar-lo a acabar la compra.

Com adaptar el Lead Nurturing a la teva estratègia de màrqueting

La bona notícia és que és molt fàcil crear les seqüències de comunicació necessàries per implementar una bona estratègia de Lead Nurturing. Només cal que seguir els següents passos:

Pas 1: Definir els objectius per poder «alimentar-los»

Els objectius que defineixis influiran en com elaborar el viatge o procés del client i t’ajudaràn a l’hora d’informar i classificar els clients potencials.

Pas 2: Identificar i segmentar els teus contactes

Sigui quina sigui la segmentació escollida el més important és assegurar-se que cada contacte rebi la informació que necessita per fer el següent pas. Entendre el públic i les seves necessitats facilitarà la selecció del contingut adequat.

Pas 3: Definiu la vostra estratègia de contingut

Hi ha tres etapes principals en un cicle de compra, per part de l’usuari:

  1. Busca informació sobre el tema.
  2. Passa a avaluar solucions potencials.
  3. Està preparat per fer la compra.

El secret del Lead Nurturing consisteix a fer coincidir el tipus de contingut just en el moment adequat en relació a la etapa en que es troba cada client.

Pas 4: Recopilar, crear i reutilitzar contingut destacat

L’element més important de tot aquest procés és el propi contingut.

Segurament no haureu de començar de zero en aquest procés, aquests són alguns llocs d’on podeu extreure contingut per crear una estratègia de Lead Nurturing :

  • El blog. És una font fantàstica per a continguts de primer ordre.
  • El lloc web. Conté contingut valuós, que inclou informació sobre productes, preus, antecedents de l’empresa i històries de clients.
  • Els correus electrònics. Consulta anuncis, butlletins, promocions… anteriors. Valora quins es poden reutilitzar.
  • Els canals socials. Aquests et mostren exactament del que parla el teu públic! Cal parar atenció a converses, tweets,…
Pas 5: Anàlisi de dades i resultats

Després de cada pas dins la seqüència de comunicació amb el client potencial cal analitzar els resultats obtinguts. Cal comprovar a quin pas es troba cada un dels clients potencials i així poder enviar la informació precisa a cada moment.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada