are you online now?

Carregant...

Què és el Funnel de vendes?

Funnel de Ventas

Avui parlarem sobre el Funnel de vendes, una tècnica de màrqueting que està guanyant molta popularitat actualment. Aquest mètode, anomenat també “embut de vendes”, és un plantejament metafòric de les diferents fases que un negoci ha de seguir per captar i fidelitzarclients.

Funnel de vendes: definició

Tal com ja hem dit, el Funnel de vendes és el procés mitjançant el qual un negoci capta clients. Aquest procés és representat mitjançant un embut que, al mateix temps, representa les diferents fases de selecció i filtres que cal realitzar per definir quines estratègies de captació de clients són més eficaços per a cada empresa. Dit d’una altra manera, aquesta estratègia té com a objectiu identificar i atraure contactes per captar i fidelitzar clients potencials. El Funnel de vendes o embut de vendes es divideix en cinc fases, de les quals parlem a continuació.

En quines fases es classifica el Funnel de vendes?

El Funnel de vendes, tal com ja hem dit, és un procés que es divideix en diverses fases. A continuació les vam definir i explicar en què consisteixen.

Primera fase: Contacte

En aquesta fase inicial del Funnel de vendes es dóna el primer contacte: l’empresa troba clients potencials, o bé els clients potencials troben l’empresa. Això s’aconsegueix mitjançant diverses tècniques de màrqueting, que poden incloure l’ús de xarxes socials o la publicació de continguts a internet, entre molts altres mètodes. Aquesta primera fase, en la que el nostre “embut” metafòric comença a omplir-se de possibles futurs clients, no ha d’estar orientada a les vendes, sinó a captar l’interès del públic.

Segona fase: Prospecte

La segona fase del Funnel de vendes consistirà en saber identificar i seleccionar els diferents contactes. En altres paraules, haurem d’analitzar la informació que hem obtingut sobre els diferents possibles futurs clients, per tal d’estimar quins podrien ser els més potencials, o en què hauríem invertir més temps.

Tercera fase: Oportunitat

En aquesta fase, el nostre objectiu serà cridar l’atenció d’aquell client que hem identificat com a potencial. Això pot implicar que sigui el client qui es posi en contacte amb l’empresa, o viceversa. També pot ser l’empresa qui contacti amb el futur possible client per presentar-li el seu producte o servei.

Quarta fase: Qualificació

A mesura que el procés de Funnel de vendes avança, el nostre “embut” es va fent més estret. Això vol dir que anem reduint el nombre de possibles futurs clients. Però aquests, cada vegada, mostren més interès en el producte o servei que se’ls ha ofert.

En aquesta fase, comença el procés comercial. Això vol dir que haurem d’estimar quin és el millor producte o servei a oferir al contacte interessat, en funció de les seves preferències i necessitats.

Cinquena fase: Tancament

Es tracta de la fase en què es tanca el procés. El contacte realitza la compra o contracta el servei ofert. Per tant, és la fase del procés en què el contacte inicial es converteix en client.

A AYONOW t’assessorem i t’ajudem a trobar les millors estratègies de màrqueting per al teu negoci. D’aquesta manera podràs identificar, captar i fidelitzar clients de la forma més fàcil.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn