Què és el branded content i com el puc fer servir a la meva empresa?

Branded Content

El branded content és la creació i divulgació de contingut d’interès. Normalment, sol ser aquell tipus de contingut que expressa informació per a tothom i que té l’objectiu de trobar punts en comú.

Podríem dir que és la tècnica de redacció que busca crear punts en comú entre una marca i els seus clients.

El branded content com a nexe d’unió amb l’usuari

L’estratègia de creació de contingut passa perquè aquest sigui d’interès per l’usuari. Els textos redactats basats en una línia editorial de branded content segueixen l’essencialitat de:

  • Ser un contingut optimitzat per SEO i, per tant, premiat per Google.
  • Són d’interès per l’usuari.
  • Desperten la necessitat de ser llegits. Això s’aconsegueix a través de tècniques de redacció com poden ser: “Tot el que has de saber sobre…”, “No et perdis l’oportunitat de…” o “Els imprescindibles sobre…”

Aquests tres eixos també són útils si es vol viralitzar el contingut a través de les xarxes socials. Ja que els algorismes dels canals socials també avaluen aquest tipus de redacció.

Seguint aquest tipus d’estratègia una empresa pot generar conversa, seguiment, més visites al portal web i, com a conseqüència, millorar les vendes. Però aquests no són els únics avantatges.

Beneficis de seguir una estratègia branded content
  • Millora la creació de comunitat entorn de la marca i fidelitza l’existent.
  • Augmenta el reconeixement i el posicionament de la marca.
  • Associació de la marca envers uns valors determinats.
  • Millora el SEO.
  • Augmenta la visibilitat en xarxes socials i en mitjans de comunicació.

El branded content es pot utilitzar en diversos formats. Els més recurrents són en la redacció de contingut per una pàgina web o en les entrades d’un blog corporatiu. Tot i així, també s’utilitza per a vídeos.

Aquesta estratègia no és nova. Moltes empreses han utilitzat el branded content per fidelitzar i per captar clients nous. Totes les empreses poden encaixar aquest mètode dins la seva estratègia. A canvi, tindran un retorn molt més elevat. Vols saber com utilitzen el contingut de marca les grans empreses?

El branded content en les grans empreses

Nestlé el va utilitzar al seu canal de Youtube. El cicle de vídeos de receptes Nestlé s’empara dins una estratègia per crear contingut, en aquest cas, digital.

Un altre cas és el de RedBull, aquesta marca de begudes energètiques ja utilitzava la creació de contingut per viralitzar la seva marca. Des de fa temps que és un gran creador de vídeos, tant és així que el gran volum de material els ha portat a obrir un canal de televisió. Aquest canal emet a través de la web, així també recullen més tràfic, i es diu RedBull.tv

Ja veus que el branded content pot ajudar a millorar els teus textos, vídeos i estratègies a les xarxes socials. Ja són moltes les empreses que l’utilitzen i gaudeixen dels seus beneficis.

 

I tu, vols saber tot el que el branded content pot fer per tu?

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada