Què és l’amor? | A l’experiència d’usuari se li podria dir amor

¿Qué es el amor? | A la experiencia de usuario se le podría llamar amor

La raó principal per la qual hauríem de crear una bona experiència d’usuari és que ens ajuda a entendre on es troben els interessos de les empreses i els usuaris, cosa totalment essencial.

Posar a l’usuari al centre del procés creatiu: dissenyar, planificar, crear un producte i realitzar proves significa clients feliços i satisfets.

Encara que l’experiència d’usuari va molt més enllà del disseny, la usabilitat o la interfície d’usuari.

La usabilitat és una de les característiques del producte. Si Netflix tingués un catàleg limitat que no reflectís el nostre gust en pel·lícules i programes de televisió, tindria una mala experiència, encara que la facilitat d’ús del sistema sigui la mateixa.

El disseny visual és important en l’àmbit de la satisfacció de l’usuari. No obstant això, no inclou totes les eines utilitzades per crear una bona experiència d’usuari.

I la interfície d’usuari és una de les característiques dels productes. No obstant això, és una part essencial de l’experiència, però no és l’experiència en si mateixa.

Nou concepte, Disseny d’experiència humana

Per això, cal introduir un nou concepte, “Disseny d’experiència humana”. Aquesta nova idea ens ve a dir que és més que un simple usuari. Trucar “usuari” a una persona és definir-los simplement per la seva relació amb una altra cosa. Però som molt més que això! Els humans som alguna cosa més que les nostres relacions amb la tecnologia. Els humans necessitem amor.

L’objectiu fonamental del Disseny d’experiència humana és ajudar les persones a experimentar l’amor. El Disseny d’experiència humana es basa en l’empatia, la catarsi i l’amor.

En el context del disseny d’experiències, l’amor representa una catarsi que produeix sentiments de connexió, seguretat, domini i / o satisfacció. Quan un sistema realitza una acció completa, l’humà que interactua és recompensat amb l’alliberament de la tensió dramàtica -catarsis-. Les accions incompletes ens deixen amb ganes de satisfacció. Per exemple, quan algú troba un botó que no entén, pot experimentar catarsi quan el toca i veure què passa. Però si el resultat és, per exemple, que totes les seves dades importants es esborren per sempre, llavors la catarsi no els fa sentir connectats, assegurances, capacitats o satisfets.

Això porta als dissenyadors de productes, fer-se la pregunta: per què és tan fàcil estimar algunes experiències digitals i tan fàcil abandonar altres? No es tracta només de fer que les coses es vegin bé, han de funcionar d’una manera que satisfaci les expectatives de l’usuari.

En paraules de Steve Jobs, un dels pioners i genis de l’experiència d’usuari:“Dissenyés una paraula divertida. Algunes persones pensen que el disseny significa com es veu. Però, és clar, si aprofundeixes, és realment com funciona“.

Si et preocupes pels teus usuaris, demostra-ho. A mesura que les empreses es tornen més impulsades per les dades, els clients es mostren cada vegada més desconfiats de com es poden utilitzar les seves dades personals.

Ajudar als teus clients a estimar el teu producte és difícil. Pensa en crear un disseny d’experiència humana quan dissenyi el seu pròxim producte i els teus clients mai sentiran la necessitat de buscar en un altre lloc.