fbpx

Per què és important l’UX?

ux

Des dels inicis de la història del comerç, l’experiència de client o UX ha estat primordial. Tot producte o servei que es posa a l’abast del client busca que aquest quedi el més satisfet possible. En l’actualitat, aquest objectiu no ha variat ni una mica: la teva empresa té com a objectiu principal que el servei o producte que ofereixes satisfaci el teu client. Per això, has de disposar d’una bona estratègia que converteixi la relació amb el teu client en una experiència agradable. Parlem-ne!

Cuidar sempre la relació amb el client

Si el nou comprador queda satisfet, esdevindrà un client fidel. Això s’aconsegueix creant una experiència de client que realment els deixi bocabadats i satisfets. De vegades, però, pot passar que el client no quedi content amb el nostre producte o servei. En aquest moment és molt important gestionar les seves queixes de la millor manera possible.

Totes les empreses volem rebre només comentaris positius, però això és, de vegades, impossible. Respondre de manera amable i clara als consumidors descontents pot fer que una experiència de client negativa es transformi en una de positiva. Si un client descontent es sent ben atès i tractat en el tràmit de la seva queixa, és molt probable que torni a donar una oportunitat a la teva marca.

El client ha de quedar content, tant si ha quedat satisfet amb la seva compra com si no. Ho tornem a remarcar perquè és molt important que, com a empresari, ho tinguis molt clar. Tot i que no quedi content amb la seva adquisició podem aconseguir, amb un bon tracte personalitzat, que una experiència de client negativa es transformi en una de positiva. Per què és tan important? Senzillament, perquè la majoria d’usuaris ja no creuen en els anuncis. Els usuaris creuen en el boca a boca. Es refien de l’experiència de terceres persones i escolten la seva experiència com a clients.

Genera confiança

Totes les empreses tenen presència a internet, ja sigui gràcies a una web o gràcies a les seves xarxes socials. Precisament per això és important destacar d’entre la teva competència. I com pots fer-ho? La majoria d’empreses ja han entès, per fi, que cal generar un contingut de qualitat. Per tant, ara cal generar confiança en la teva audiència. La competència entre les empreses és ferotge i l’experiència del client o UX ha passat a ser una eina indispensable per marcar la diferència. Hem de tenir clar que el client, en aquesta època de tantíssima informació al seu abast, no compara només productes i preus, sinó també servei i experiència d’usuari.

Una altra manera de generar confiança en el teu client és oferir-li experiències i continguts personalitzats. D’aquesta manera, aconseguiràs que cada client es senti especial. I, en conseqüència, el teu client sentirà que és important per a tu i la teva marca.

Si vols aconseguir que l’experiència dels teus clients sigui memorable i esdevinguin clients fidels i els millors ambaixadors de la teva marca, parlem-ne. Estem a la teva disposició per ajudar-te!