are you online now?

Carregant...

Per què és important l’UX?

ux

Des dels inicis de la història del comerç, l’experiència de client o UX ha estat primordial. Tot producte o servei que es posa a l’abast del client busca que aquest quedi el més satisfet possible. En l’actualitat, aquest objectiu no ha variat ni una mica: la teva empresa té com a objectiu principal que el servei o producte que ofereixes satisfaci el teu client. Per això, has de disposar d’una bona estratègia que converteixi la relació amb el teu client en una experiència agradable. Parlem-ne!

Cuidar sempre la relació amb el client

Si el nou comprador queda satisfet, esdevindrà un client fidel. Això s’aconsegueix creant una experiència de client que realment els deixi bocabadats i satisfets. De vegades, però, pot passar que el client no quedi content amb el nostre producte o servei. En aquest moment és molt important gestionar les seves queixes de la millor manera possible.

Totes les empreses volem rebre només comentaris positius, però això és, de vegades, impossible. Respondre de manera amable i clara als consumidors descontents pot fer que una experiència de client negativa es transformi en una de positiva. Si un client descontent es sent ben atès i tractat en el tràmit de la seva queixa, és molt probable que torni a donar una oportunitat a la teva marca.

El client ha de quedar content, tant si ha quedat satisfet amb la seva compra com si no. Ho tornem a remarcar perquè és molt important que, com a empresari, ho tinguis molt clar. Tot i que no quedi content amb la seva adquisició podem aconseguir, amb un bon tracte personalitzat, que una experiència de client negativa es transformi en una de positiva. Per què és tan important? Senzillament, perquè la majoria d’usuaris ja no creuen en els anuncis. Els usuaris creuen en el boca a boca. Es refien de l’experiència de terceres persones i escolten la seva experiència com a clients.

Genera confiança

Totes les empreses tenen presència a internet, ja sigui gràcies a una web o gràcies a les seves xarxes socials. Precisament per això és important destacar d’entre la teva competència. I com pots fer-ho? La majoria d’empreses ja han entès, per fi, que cal generar un contingut de qualitat. Per tant, ara cal generar confiança en la teva audiència. La competència entre les empreses és ferotge i l’experiència del client o UX ha passat a ser una eina indispensable per marcar la diferència. Hem de tenir clar que el client, en aquesta època de tantíssima informació al seu abast, no compara només productes i preus, sinó també servei i experiència d’usuari.

Una altra manera de generar confiança en el teu client és oferir-li experiències i continguts personalitzats. D’aquesta manera, aconseguiràs que cada client es senti especial. I, en conseqüència, el teu client sentirà que és important per a tu i la teva marca.

Si vols aconseguir que l’experiència dels teus clients sigui memorable i esdevinguin clients fidels i els millors ambaixadors de la teva marca, parlem-ne. Estem a la teva disposició per ajudar-te!

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn