fbpx

Objectius SMART | Defineix els teus objectius de manera intel·ligent

Objetivos SMART

Vols definir els teus objectius de manera intel·ligent? Prova de fer-ho amb els objectius SMART.

En alguns casos, quan comencem a dissenyar un nou projecte o quan volem marcar-nos noves metes necessitem una fita clara que ens ajudi a visualitzar el nostre futur. I d’això tracten els objectius SMART.  Per poder assolir les fites que ens marquen necessitem un pla que ens orienti per arribar-hi.

Vols aprendre a fer-ho? És molt senzill!

Definir quin és el teu objectiu

Abans de preparar la ruta que et portarà al teu objectiu és molt important saber què vols aconseguir. Respondre a les preguntes, què, com, i quan és clau.

Un cop hagis definit el teu objectiu, arriba el moment de llistar allò que necessitaràs per arribar-hi. És a dir, el que hauràs de fer. Aquesta llista pot ser molt diversa i podràs plasmar-hi coses com:

 • Augmentar les vendes de la meva empresa
 • Donar a conèixer la meva marca internacionalment
 • Tenir un millor posicionament
 • Aconseguir més subscriptors
 • Augmentar el tràfic a la web
 • Generar més leads
 • Crear nous productes
 • Millorar les partides existents

Tots aquests passos t’ajudaran a arribar al teu objectiu final, sigui quin sigui, encara que, en la major part dels casos serà millorar la penetració de la teva marca, per exemple.

Però, com han de ser aquests objectius secundaris que t’ajudaran a arribar a la teva meta principal?

Per respondre aquesta pregunta es va crear un sistema que porta per nom: objectius SMART.

Els objectius SMART

Aquest sistema treballa diversos objectius eficaços i intel·ligents que ens ajuden a seguir unes pautes determinades per aconseguir el que volem. Aquestes pautes, igual que l’objectiu final, estan definides i pautades, pas a pas.

D’aquesta manera, els objectius SMART es caracteritzen per llistar una sèrie d’objectius que siguin eficaços. I tots ells han de seguir les pautes S-M-A-R-T

 • Specific. Específic. L’objectiu ha de ser el més concret possible. Qualsevol persona que sàpiga el teu objectiu ha d’entendre com assolir-lo.
 • Medible. Mesurable. Allò que vols aconseguir ha de ser mesurable, s’ha de poder medir. Pel que es recomana que sigui una fita quantificable. En alguns casos és complicat però has d’aconseguir analitzar i transformar d’una manera quantificable allò que vols. Analitza-ho i prepara una estratègia que et permeti fer-ho.
 • Attainable. Assolible. L’objectiu ha de ser ambiciós. Ha de suposar un repte. En cas que no es pugui assolir amb facilitat o que sigui complicat fer-ho, et recomanem que ajustis l’objectiu final i l’apropis a una fita més real. Llavors, un cop ho hagis aconseguit, apuja el llistó fins al teu primer objectiu.
 • Realist. Realista. Sempre s’ha de ser realista. No es pot caure en la quimera de voler objectius impossibles. Marca la línia del què és possible i treballa per aconseguir-ho. Buscar la motivació necessària per arribar-hi.
 • Timely. Temps. Marca una línia temporal per cada objectiu. Mesura’ls i posa’ls data per assolir-los. Cadascú d’ells necessitarà el seu temps, és evident, però això ajudarà a marca el temps que es necessita per aconseguir el que es vol.

Els objectius SMART són pràctics, mesurables i motivadors. A què esperes per posar-ho en marxa? Possat en contacte amb nosaltres i t’ajudarem.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada