fbpx

Mètode AIDA | La màgia està assegurada amb aquesta tècnica de vendes

Aida

El mètode AIDA és un dels mètodes comercials de tècniques de venda amb el que s’obtenen millors resultats.

El sector professional comercial treballa amb diverses tècniques que serveixen per a persuadir al possible client però quina és la millor? Molts professionals asseguren que, després d’utilitzar-ne vàries, la millor és el mètode AIDA.

Mètode AIDA

Aquesta tècnica és l’acrònim d’Atenció, Interès, Desig i Acció.

El seu origen data dels anys cinquanta, just quan el sector comercial es va considerar una professió. Va ser en aquest moment quan es van crear escoles i mètodes de treball amb la finalitat de captar vendes.

De fet, la professió de comercial té com a objectiu motivar a un client per tal de convenç-lo i que aquest acabi comprant el producte o el servei que li ofereixen.

Però, com funciona el mètode AIDA?

Atenció

Es diu que només tenim entre 1 i 5 segons per cridar l’atenció d’algú. Aquest temps és aplicable en una situació física o per telèfon. Durant aquests segons el que més importa és la imatge personal, és a dir, la teva marca, el teu marketing personal. Que no et pressioni la sensació de poc temps, sigues natural.

Interès

Ja que disposes de poc temps, és essencial que durant aquests primers segons mostris alguna cosa que sigui d’interès. Ja sigui algun benefici bàsic o, si coneixes el client, allò que saps que realment necessita. És molt important que el que diguis sigui un benefici tangible pel client per despertar-li l’interès. En aquest moment veuràs si la persona té un interès real o fictici sobre el producte o servei que li estàs mostrant. Però el més important d’aquest punt del mètode AIDA és l’empatia. Has de connectar amb el teu interlocutor.

Es diu que qui utilitza el mètode AIDA té garantida la venda

Desig

I serà a través de l’empatia que aconseguiràs entendre què vol o què necessita i despertar-li el desig per tenir-ho.

Has de saber com interpretar els seus desitjos i les seves necessitats per oferir-li allò que realment vol i li sigui d’utilitat. Segurament et preguntaràs què s’ha de fer per arribar a tenir aquesta informació, oi? Doncs molt senzill, a base de preguntar. Fes preguntes clau per conèixer com és, què vol, què li agrada, quines aspiracions té… Tot el que creguis necessari. D’aquesta manera construiràs confiança i establiràs un vincle d’empatia que durarà per sempre. Un cop tinguis la informació, arriba el moment de portar-la al teu terreny, és a dir, a fer-li veure que la solució del que parla és a les teves mans. Si veu això, l’operació es pot donar per tancada.

Acció

L’últim punt del mètode AIDA és el tancament de l’operació de venda. Només hauràs d’induir la signatura del contracte de compra – venda al moment que creguis més oportú.

Com ja has vist, el mètode AIDA és senzill si saps com treballar els tres primers passos. A part, a partir d’aquí també pots incorporar altres tècniques que t’ajudaran a millorar el procediment de venda.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada