are you online now?

Carregant...

Màrqueting d’influencers: en què consisteix?

influ

En el post d’avui parlarem del màrqueting d’influencers. Segurament tens una pila de preguntes sobre el tema. És realment útil? Quants tipus d’influencers hi ha? Quin perfil d’influencer encaixa amb la meva marca? Per començar, hem de recordar que el màrqueting és màgia. L’usuari compra el teu producte perquè compra la història que li vens. Per això, trobar el perfil d’influencer que encaixi amb el teu producte et pot ser de molta utilitat. Comencem!

Què fa l’influencer?

Això és el primer que cal aclarir: quina és la seva tasca? La funció de l’influencer és, com indica el seu nom, influir en el possible client. Tots nosaltres estem saturats d’inputs que anem rebent contínuament. Ens bombardegen  d’arreu amb estímuls, descomptes, productes que creuen que ens poden interessar… Els nostres perfils a les xarxes reben publicitat personalitzada en funció de què consultem per internet. Aquesta quantitat tan gran de publicitat ens atabala i, en part, ens fa tornar una mica més desconfiats.

Per la seva banda, l’influencer és algú a qui l’usuari decideix seguir per xarxes de manera voluntària. Per què comencem a seguir a un influencer i no a un altre? Pot haver-hi mil motius diferents! Podem sentir-nos identificats amb les fotos que publica, amb la manera que té de comunicar-se, amb el seu sentit de l’humor, si és original, si ens apropa a productes que ens interessen, si ens informa de llocs que s’ajusten als nostres gustos…

Tipus d’influencers

Els megainfluencers són aquells que tenen més d’un milió de seguidors. No són experts en res. Generalment, són persones famoses que, per aquest motiu, tenen tants seguidors. Per tant, estem parlant d’esportistes, cantants, actors… Contractar un perfil de megainfluencer et pot ser de molta utilitat si el teu objectiu és donar a conèixer la teva marca, ja que arribaràs al màxim públic possible ràpidament. Amb tot, treballar amb aquest perfil té un inconvenient. Quin? Doncs que el megainfluencer no té cap mena de relació amb el seu seguidor. Per tant, generen menys confiança en l’usuari que, probablement, el segueix només per la curiositat i fascinació que sent pel famós.

Els macroinfluencers són els que tenen entre 100.000 i un milió de seguidors. Es diferencien dels anteriors pel fet que els macroinfluencers arriben a ser famosos a l’arribar a aquesta xifra de seguidors. Generalment, solen ser bloggers o conductors de podcasts d’èxit. Han crescut gràcies als seu número creixent de seguidors, els coneixen i comparteixen un vincle. Això fa que el que macroinfluencer no vulgui decebre la seva audiència.

Tot seguit, amb un número de seguidors comprès entre 10.000 i 100.000, trobem els influencers. La seva audiència és lleial a la seva figura, a més d’estar compromesa a les seves causes i propostes. És un perfil d’influencer interessant: els seus seguidors es poden convertir fàcilment en clients potencials del teu producte.

Els microinfluencers tenen una comunitat que pot oscil·lar entre els 1.000 i els 10.000 seguidors. Són persones que tenen certa influència en la seva comunitat local. Coneix força bé els seus seguidors, i ells se’n refien dels seus consells i recomanacions.

En darrer lloc, però no menys importants, trobem els nanoinfluencers, aquests perfils de menys de 1.000 seguidors. Podríem dir que és aquell amic que tots tenim que té gràcia i connecta amb la gent fàcilment. Aquest influencer té impacte en una comunitat petita, però l’impacte que hi genera és molt i molt important. Coneix a la perfecció els seus seguidors, hi interactua i se’n preocupa.

Tots sabem, a més, que la majoria de perfils d’aquests influencers compren seguidors. Per això, és important que, abans de comprometre’t amb un influencer per contractar-lo per a la teva campanya, facis una comprovació. Com podem saber que els seus seguidors són reals? Doncs perquè, com a mínim, les seves publicacions han de tenir el 10% d’engagement.

Si estàs decidit a crear una campanya d’influència a la teva empresa, contacta amb nosaltres! Junts buscarem quin perfil d’influencer s’ajusta més i millor a la campanya que volem crear i assolirem l’èxit que desitges.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn