are you online now?

Carregant...

Les cerques de veu ja són una realitat | El futur en el present

Búsqueda de voz

El món de la cerca està canviant de manera vertiginosa. L’augment de la cerca per veu, l’internet de les coses i els assistents personals digitals s’han unit per canviar la manera de fer cerques.

Fins ara, les consultes i els resultats de la cerca s’han basat en gran mesura en text; escrivim el nostre terme de cerca i el motor de cerca que utilitzem retorna una llista de resultats. Aquests resultats solen ser hipervinculats amb un petit resum del contingut de la informació que ha trobat el motor de cerca.

La cerca per veu està revolucionant el comportament del consumidor

Us imagineu un món sense caixes de cerca, sense navegadors i poder obtenir una resposta per veu a la nostra consulta? Com ens podem preparar per a tots aquests canvis?

La cerca per veu és molt senzilla d’utilitzar i directa cosa que canvia el comportament dels consumidors, les estratègies de cerca i les seves expectatives. El consumidor d’avui té un poder superior i sí, la cerca per veu és parcialment culpable d’aquest fet.

La gent ja no s’ha de preocupar pels errors tipogràfics! La cerca de veu ja està disponible per consultar als cercadors qualsevol cosa que vulguem saber, sense haver d’escriure una sola paraula. Tota una revolució pels usuaris!

Segurament fa només 10 anys ningú hauria pogut predir amb precisió el paisatge actual d’Internet, amb bombolles de filtres, telèfons intel·ligents, assistents de veu i moltes altres innovacions que afecten enormement la manera de connectar-nos-hi i buscar-les a Internet. Des de la introducció de l’icònic assistent de veu d’Apple, Siri, amb el llançament de l’iPhone 4S el 2011, els dispositius de veu han recorregut un llarg camí amb gran rapidesa.

Futur i present de la cerca realitzada per veu

Google ja revela que durant el 2018 almenys el 20% de les cerques realitzades en dispositius mòbils són cerques de veu, i la quantitat continua creixent.

Tot i que inicialment es va predir que els assistents de veu es limitarien majoritàriament als telèfons intel·ligents, això va canviar amb el llançament de l’Amazon Echo el 2014, que al seu torn va provocar que les principals empreses de tecnologia es depertessin en aquest àmbit. Apareixent seguidament el Google Home, Amazon Alexa, Microsoft Cortana, Apple Siri i Google Search…

Però els dispositius no són tan importants com el que representen. Els assistents de veu s’estan incrustant en tot: des del microones fins al cotxe. I els altaveus intel·ligents estan dissenyats per connectar-se a altres components de la nostra llar intel·ligent, com ara els llums intel·ligents, panys i electrodomèstics, que semblen cada cop més el futur de l’habitatge. El funcionament de tots aquests aparells serien controlats per veu. Això significa que en el futur ens trobarem envoltats de dispositius activats per veu que estan connectats a Internet.

Veiem que la cerca de veu realment és el present i aleshores, el futur? Anant una mica més enllà, podríem dir que és la cerca visual? Sembla molt futurista però ja se n’està parlant des de fa temps. Amb possibilitats molt interessants especialment per al comerç electrònic. Una tecnologia que sembla que va lligada al desenvolupament de la realitat augmentada.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn