fbpx

Les cerques de veu ja són una realitat | El futur en el present

Búsqueda de voz

El món de la cerca està canviant de manera vertiginosa. L’augment de la cerca per veu, l’internet de les coses i els assistents personals digitals s’han unit per canviar la manera de fer cerques.

Fins ara, les consultes i els resultats de la cerca s’han basat en gran mesura en text; escrivim el nostre terme de cerca i el motor de cerca que utilitzem retorna una llista de resultats. Aquests resultats solen ser hipervinculats amb un petit resum del contingut de la informació que ha trobat el motor de cerca.

La cerca per veu està revolucionant el comportament del consumidor

Us imagineu un món sense caixes de cerca, sense navegadors i poder obtenir una resposta per veu a la nostra consulta? Com ens podem preparar per a tots aquests canvis?

La cerca per veu és molt senzilla d’utilitzar i directa cosa que canvia el comportament dels consumidors, les estratègies de cerca i les seves expectatives. El consumidor d’avui té un poder superior i sí, la cerca per veu és parcialment culpable d’aquest fet.

La gent ja no s’ha de preocupar pels errors tipogràfics! La cerca de veu ja està disponible per consultar als cercadors qualsevol cosa que vulguem saber, sense haver d’escriure una sola paraula. Tota una revolució pels usuaris!

Segurament fa només 10 anys ningú hauria pogut predir amb precisió el paisatge actual d’Internet, amb bombolles de filtres, telèfons intel·ligents, assistents de veu i moltes altres innovacions que afecten enormement la manera de connectar-nos-hi i buscar-les a Internet. Des de la introducció de l’icònic assistent de veu d’Apple, Siri, amb el llançament de l’iPhone 4S el 2011, els dispositius de veu han recorregut un llarg camí amb gran rapidesa.

Futur i present de la cerca realitzada per veu

Google ja revela que durant el 2018 almenys el 20% de les cerques realitzades en dispositius mòbils són cerques de veu, i la quantitat continua creixent.

Tot i que inicialment es va predir que els assistents de veu es limitarien majoritàriament als telèfons intel·ligents, això va canviar amb el llançament de l’Amazon Echo el 2014, que al seu torn va provocar que les principals empreses de tecnologia es depertessin en aquest àmbit. Apareixent seguidament el Google Home, Amazon Alexa, Microsoft Cortana, Apple Siri i Google Search…

Però els dispositius no són tan importants com el que representen. Els assistents de veu s’estan incrustant en tot: des del microones fins al cotxe. I els altaveus intel·ligents estan dissenyats per connectar-se a altres components de la nostra llar intel·ligent, com ara els llums intel·ligents, panys i electrodomèstics, que semblen cada cop més el futur de l’habitatge. El funcionament de tots aquests aparells serien controlats per veu. Això significa que en el futur ens trobarem envoltats de dispositius activats per veu que estan connectats a Internet.

Veiem que la cerca de veu realment és el present i aleshores, el futur? Anant una mica més enllà, podríem dir que és la cerca visual? Sembla molt futurista però ja se n’està parlant des de fa temps. Amb possibilitats molt interessants especialment per al comerç electrònic. Una tecnologia que sembla que va lligada al desenvolupament de la realitat augmentada.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada