are you online now?

Carregant...

La tendència dels Lives a les xarxes socials

lives

Les xarxes socials no deixen de canviar. Com a ens amb vida pròpia, creixen i van expandint-se. Probablement t’hauràs adonat que cada vegada els Lives a les xarxes socials van guanyant més i més protagonisme. Per què? Per què els Lives són tendència? Què tenen els aquestes transmissions en directe que enamoren als seguidors? En aquest post intentarem explicar-te perquè tots els seguidors s’enamoren dels Lives.

El valor afegit dels Lives

Una pregunta que potser et faràs és: realment els Lives tenen tan d’èxit? Perquè et facis una idea: entre Facebook, YouTube i Instagram els usuaris veuen més d’un milió d’hores de vídeo cada dia. Va ser aleshores quan els experts en màrqueting es van adonar del potencial de les històries en directe.

Quin és el valor afegit d’aquestes històries en directe? Doncs que constitueixen un salt al buit. Els vídeos es poden editar: un Live, no. En una història en directe l’empresa mostra un procés, el que sigui, en rigorós directe. I si hi ha algun error, no passa res! L’usuari percebrà la nostra humanitat i, a més, valorarà, i molt, la nostra capacitat de reacció.

Com transmetre en directe des de les diferents xarxes socials:

Facebook

Pots transmetre en directe tant des del teu perfil personal com des de la pàgina d’empresa. L’únic que cal fer és clicar “Live video” (si treballes des de l’ordinador) o “Go Live” si utilitzes el teu dispositiu mòbil. Recorda donar accés a la teva càmera i al micròfon! Tot seguit, pots triar la privacitat de la teva retransmissió en directe. En el cas d’un negoci, el millor és triar l’opció “Públic”, ja que així ens assegurem arribar al més gran número de persones possible. Una altra opció diferent que té la pàgina de negoci és que pots restringir la teva audiència seguint paràmetres d’edats o ubicacions. Un cop acabat el Live, Facebook et permet canviar la teva audiència.

Tot seguit, Facebook et permet escriure una breu descripció del Live. Et recomanem cuidar aquesta descripció, ja que si és atractiva, farà que més gent s’uneixi a la teva retransmissió. A més, Facebook et permet etiquetar persones, el que t’assegura arribar a més audiència. Tingues en compte que, un cop acabada la retransmissió, Facebook et permet modificar aquesta descripció. Aquesta és una opció molt atractiva ja que, si durant el vídeo ensenyes productes concrets, pots incloure els links als productes esmentats a la retransmissió a la descripció del Live. Els teus espectadors ho agrairan.

Si fas el teu Live des del teu smartphone, Facebook et permet jugar amb models d’escriptura, realitat augmentada, etc. Un cop acabada la retransmissió en directe, només cal clicar “Llest” i podràs triar si vols publicar-lo o eliminar-lo.

YouTube

Si vols fer un Live des de YouTube, estàs de sort! Aquesta xarxa t’ho permet fer tant des de l’ordinador com des del dispositiu mòbil. Si utilitzaràs l’ordinador, has de clicar l’icona de la càmera de vídeo a la cantonada superior dreta de la teva pàgina d’inici. Pots triar entre “pujar un vídeo” o “transmetre en directe”. Per fer un Live, has de triar la segona.

Tot seguit hauràs d’omplir un formulari bàsic. Pot semblar-te una tasca molt pesada, però dedicar una estoneta a complimentar aquest formulari de la millor manera possible farà que el teu Live destaqui per sobre de la resta.

Si vols retransmetre en directe amb el teu dispositiu mòbil, necessites tenir instal·lada l’app de YouTube. L’única diferència amb fer un Live des del teu mòbil és que YouTube carrega el teu vídeo de manera automàtica al teu canal.

Instagram

Instagram només permet fer Lives des del dispositiu mòbil. Per iniciar-lo podem accedir-hi de dues maneres: la primera, un cop dins l’app d’Instagram, lliscant cap a la dreta la pantalla. La segona, clicant la icona de càmera que hi ha a la cantonada superior esquerra. Un cop s’obre la càmera, has de canviar la configuració de la mateixa, passant de “normal” a “en viu”. Ara ja només has de clicar on diu “iniciar vídeo en viu” per començar el teu Live a Instagram.

Mentre fas el teu Live, no oblidis que hi ha persones de veritat veient-te. Parla amb el teu públic. Convida’ls a clicar un emoji en directe, saluda si veus algú conegut! El teu públic t’ho agrairà perquè et percebrà com una marca autèntica amb qualitat humana.

Des d’Ayonow estem a la teva disposició per si necessites que et donem un cop de mà per iniciar-te al món dels Lives. Estàs preparat?

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn