La nova tendència de màrqueting es diu flywheel model

La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Què és el flywheel?

El món del màrqueting digital està constantment evolucionant i les empreses han de mantenir-se atentes enmig d’aquesta voràgine. Us expliquem la nova tendència de màrqueting que darrerament està prenent força, el flywheel model.

L’objectiu del flywheel model és que l’empresa tingui una visibilitat total de la interacció client-empresa des del primer contacte fins després de la compra i posteriorment poder fer servir aquesta informació per millorar l’experiència dels usuaris i fidelitzar-los al màxim.

El marketing funnel o embut de màrqueting considerava al client com el punt final -el moment en què el client arriba al final de l’embut és quan realitza la compra-. En canvi, el flywheel representa un cicle continu on l’important és que aquest client ens compri una i altra vegada.

El nou model de vendes, el flywheel, el cercle que es retroalimenta

Tot evoluciona i en els últims anys podem dir que s’han produït dos fets importants en el màrqueting i les vendes:

– La progressiva pèrdua de confiança del client en els venedors, el màrqueting i la publicitat.

– El boca a orella cada cop influeix més en la decisió de compra dels consumidors.

Essencialment, aquest nou model de creixement -cal veure’l així més que una estratègia pròpiament- es centra en el concepte d’un volant -aquest està especialment dissenyat per emmagatzemar energia de rotació- per a impulsar les vendes i millorar la relació amb els clients.

El volant col·loca al client en el centre i l’envolten tres etapes que il·lustren el viatge del comprador de principi a fi, on totes les parts del viatge giren al voltant del client mantenint-lo involucrat a cada pas.

Les tres etapes del flywheel model:

– Atracció: en aquesta etapa es tracta d’utilitzar l’experiència per crear contingut i converses que iniciïn relacions significatives amb les persones adequades.

– Compromís: és el moment d’establir relacions duradores amb les persones. Cal proporcionar informació i solucions que coincideixin amb els seus dubtes i/o objectius.

– Delectar: en aquesta etapa es tracta de proporcionar una experiència excepcional que afegeix valor real. És el moment que permet a les persones assolir els seus objectius i, a més, convertir-se en promotors de l’empresa -el boca a orella-.

El funnel no desapareix, però sí es transforma

L’embut de màrqueting tradicional perd energia a mesura que els clients arriben al fons. Amb el temps, però, hem après que els clients poden entrar a través de qualsevol de les etapes de l’embut. Sovint, també canvien entre etapes ja que investiguen i/o consideren un nou producte o servei. El més important és que els consumidors confiïn en els clients que ja han fet servir el producte o servei, que la seva decisió de compra es basi en revisions i recomanacions.

Els usuaris ja no es comporten de la mateixa manera. Ja no serveix tenir el millor producte, ja no serveix fer-los passar per l’embut i que comprin el nostre producte encara que sigui el millor del mercat. Ara el que importa és tenir la millor experiència d’usuari.

El volant de màrqueting fa un ús més eficient de l’energia. En lloc de tornar a començar una i altra vegada com en l’embut, les empreses poden aprofitar les seves relacions amb els clients tant per augmentar la fidelització com per atraure més clients.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada