fbpx

La música com a part del marketing emocional

Marketing Emocional

El marketing emocional o l’audio marketing és el poder i la influència que té la música sobre les nostres emocions. Aquest tipus d’estratègia s’utilitza a les campanyes basades en neuromarketing i busquem impactar emocionalment la ment del consumidor a través de la música. Has sentit a parlar del marketing emocional però vols saber-ne més? Segueix llegint perquè a l’article d’avui t’explicarem què és i quines aplicacions i influències té la música per a nosaltres.

Què és el marketing emocional?

Les accions basades en marketing emocional són aquelles que utilitzen la música per encaminar les emocions de l’espectador cap a una direcció.

La música estimula diverses regions del cervell, concretament, les encarregades de gestionar les emocions. Per aquest motiu es creu que podria ser l’encarregada de gestionar moltes preses de decisions.

L’efecte de la música sobre la ment humana

Amb l’arribada de les noves tecnologies, avui dia tenim molts estris tecnològics que ens apropen a la música. Auriculars, altaveus intel·ligents o plataformes com Youtube o Spotify ens han apropat al consum musical. I, també, han fet que escoltar música sigui una experiència. Poder escollir els artistes i les melodies preferides afavoreix que escolar-la sigui un input positiu pel nostre cervell.

Quan una persona escolta música ho fa amb un objectiu clar: sentir-se bé. I és que la música estimula certes zones del cervell que són capaces de transformar-se en les aliades perfectes per a totes aquelles estratègies basades en el marketing emocional.

La música ens relaxa, ens emociona i ens estimula. Si som capaços de relacionar aquests sentiments cap a una acció de compra, sabrem utilitzar-la en una campanya de publicitat.

El marketing emocional i el nostre cervell

Ja hem vist com la música pot generar diversos sentiments, però, com ens poden afectar i persuadir en una decisió de compra?

Els sentiments són emocions sotmeses a un pensament. En aquest cas, a un estímul auditiu. Aquests estímuls són provocats per records o sensacions que ens transporten a una època passada a o un lloc imaginari. I, la publicitat i el marketing pot treure suc d’aquest estat d’ànim.  Si estem preparant una campanya de marketing i volem utilitzar la tècnica del marketing emocional, haurem d’estar atents a la resposta de les següents preguntes:

  • A qui ens volem dirigir?
  • Quines emocions volem despertar amb la nostra campanya?
  • En quina situació i en quina localització passarà?
  • Quin sentiment volem despertar?
  • Quina acció volem desembocar?
  • I, segurament la més important, quina música, melodia o cançó utilitzarem?

Aquestes són les 5 claus per gestionar, produir i desenvolupar una bona campanya basada en el marketing emocional.

Escollir la música ideal no serà tant fàcil. Tots nosaltres tenim gustos musicals diferents i pots ser complicat trobar una melodia que encerti de ple i faci diana al nostre còrtex cerebral. Per aquest motiu, també és aconsellable escollir i definir el nostre target abans de treballar la campanya.

La música pot ser una gran aliada pel marketing , ja sigui per campanyes emocionals o experimentals. Només cal trobar la melodia indicada per a cada cas i deixar que la imaginació de cadascú faci la resta de la feina.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada