fbpx

La importància de l’estratègia de Marketing per a la meva empresa

mkt digital

L’estratègia de marketing és l’esquelet del bon funcionament d’una empresa. Ha de ser present en totes i cadascuna de les àrees i departaments d’una organització i ha d’estar inclosa dins el pla de marketing. Si vols saber quins són els beneficis de tenir una bona estratègia de marketing  a la teva empresa, llegeix amb atenció aquest article!

Coneix les diverses estratègies de marketing

Has de tenir en compte que existeixen mil i una estratègies diferents que es poden ajustar a les teves necessitats. Però, per sobre de tot, una estratègia de marketing t’ajuda a ressaltar les qualitats dels teus productes, a crear-ne de nous i a obtenir beneficis. El marketing encarat al producte t’ajudarà a optimitzar el seu desenvolupament.

Una part de l’estratègia de marketing ajuda a establir els millors preus per als teus productes o serveis. Establir el preu adequat d’un producte és una tasca molt important. Pots saber com monetitzar el cost d’un servei a través d’estudis de mercat i d’investigació. Per exemple, un estudi previ sobre la demanda d’un producte et pot ajudar a establir un preu més o menys elevat.

Una estratègia d’aquest tipus també t’ajuda a establir el sistema de distribució més òptim.  Conèixer les característiques del producte, el seu mercat, la demanda i el públic, t’ajudarà a escollir el millor sistema de venda i distribució. Per exemple, si el teu producte és per a un públic més jove,  els canals de distribució que tindran més pes seran els online.

Un dels majors beneficis que tenir una bona estratègia de comunicació és l’obtenció d’una coordinació de treball general

A part, una bona estratègia t’ajudarà a definir la identitat de la marca.

Però el més important és que tenir una bona estratègia de marketing et servirà per treballar de forma cohesionada. Tots els departaments de la teva empresa, ja sigui petita o gran, treballaran seguint el mateix pla i amb un objectiu comú.

L’èxit d’un negoci: un pla de marketing

Sabies que la major part de l’èxit d’un negoci recau sobre el pla de marketing? Doncs sí. Treballar-ho i fer-ho de forma coherent i sensata pot suposar la clau de l’èxit empresarial.

Com ja saps, dins de l’estratègia de marketing es treballa la publicitat, les relacions públiques, el producte i les vendes. Els 4 eixos principals d’un negoci.

Una petita empresa pot treballar el marketing?

Sí, i doblement, sí.

Un negoci tindrà èxit si es dóna a conèixer i es promociona el producte o el servei que s’ofereix. El marketing t’ajudarà a fer-te visible ja sigui gran, mitjà o petit. A més has de tenir en compte que, amb l’evolució de les noves tecnologies i el mercat digital, una bona estratègia et pot ajudar a situar-te al mapa i millorar la teva reputació.

En definitiva, tenir una bona estratègia de marketing t’ajudarà a potenciar totes les àrees i serveis de la teva empresa. Et guiarà per saber com enfocar la teva estratègia de negoci, marcant i explotant el més important de cada departament. I, el més important, t’ajudarà a posicionar-te i a promocionar-te.

 

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada