fbpx

Instagram Reels vs. TikTok

reels

Amb el confinament, tots vam descobrir una nova xarxa social: TikTok. Tantes hores tancats a casa van fer que busquéssim coses noves per distreure’ns. La seva senzillesa ha fet que TikTok hagi esdevingut ràpidament com una de les aplicacions de vídeo de format curt més important del món. Per quin motiu?, et preguntaràs. Res més simple! En un moment de preocupació i por davant la pandèmia, la seva premissa es centra en que sincronitzis un ball, el moviment dels teus llavis o qualsevol broma. Per això, moltes marques han obert canals de TikTok, per adreçar-se als seus usuaris de la Generació Z (els nascuts entre 1997 i 2000) utilitzant campanyes de Sponsored Hashtag Challenge. Si t’estàs plantejant si et cal obrir un perfil a TikTok, tot seguit t’expliquem més detalls!

Què diferencia Instagram de TikTok?

Per començar, la més evident: l’antiguitat. No parlem d’antiguitat com a característica dolenta, no! Parlem d’antiguitat com a sinònim de veterania. Això la converteix en una l’aplicació líder per al compromís social de la marca. Instagram és la xarxa veterana, la potent, la que tothom coneix i en la que tothom confia. TikTok, en canvi, és la novetat, i només els més arriscats s’hi atreveixen. Cal tenir en compte el factor Trump, ja que està entestat a tancar-la per temes polítics amb Xina.

Una segona diferència entre Instagram Reels i TikTok és que Reels no és una aplicació independent, sinó que és una nova funcionalitat integrada dins de l’app Instagram. És un contingut molt visible, ja que els Reels queden fixats en una secció del perfil de tots els usuaris.

Una tercera diferència entre ambdues xarxes és la durada dels vídeos. En l’actualitat, els vídeos publicats a TikTok poden durar com a màxim 15 segons, i es poden reproduir durant 60 segons. Instagram Reels té una durada de 15 segons però, per la seva banda, posa a la teva disposició els vídeos de format llarg, IGTV, on podràs publicar vídeos de fins una hora de durada!

Una quarta diferència és que TikTok permet crear duets de vídeos. Aquesta opció consisteix a respondre a un vídeo d’un usuari amb un altre de propi. Posteriorment, els dos vídeos es mostraran en paral·lel. Aquesta opció no és possible a Instagram Reels.

Un altre aspecte que diferencia les dues xarxes és que TikTok dona un cop de mà als principiants, oferint-los plantilles per crear presentacions. Fins i tot es disposa d’una funció que permet escoltar el que estàs gravant perquè puguis deciri si el resultat et convenç o no. D’aquesta manera, et pot fer suggeriments d’àudios o cançons.

Com a darrera característica, cal tenir present que per veure un Instagram Reels has de ser usuari d’Instagram. En canvi, per veure els vídeos de TikTok no cal tenir un perfil obert.

Com has pogut veure, ambdues xarxes socials tenen avantatges i inconvenients. En el moment actual, la pega més important que afecta TikTok és que té menys usuaris tot i que, en breu, segur que augmenten. Si t’estàs plantejant crear un perfil de TikTok per a la teva empresa, posa’t en contacte i en parlarem. Analitzarem el teu públic objectiu i et farem un estudi personalitzat per assessorar-te de la millor manera possible!