fbpx

Inbound Marketing: què és i millors eines per implementar-ho

in

A l’hora d’implementar una o altra tècnica de màrqueting a la teva companyia, t’hauràs anat informant de totes les existents i reflexionant sobre quina et convé més. És important esbrinar quina encaixa més amb el teu tarannà i amb el producte o servei que ofereixes. De la mateixa manera que hauràs sentit a parlar de moltes tècniques de màrqueting, hauràs sentit a parlar de l’Inbound Màrqueting. És adient per a la teva empresa? En aquest post et donarem vàries pinzellades per ajudar-te a decidir.

Què és l’Inbound Màrqueting?

L’Inbound Màrqueting consisteix en la suma de tècniques que aporten valor a la teva marca sense forçar l’atenció de l’usuari. Treballant de manera adient el SEO, generant uns continguts d’interès i treballant les xarxes socials de manera interessant i original, l’usuari es sentirà atret pel teu producte o servei i contactarà amb la teva empresa.

Per tant, portant a terme una bona estratègia d’Inbound Màrqueting, la teva empresa començarà creant una història apassionant al voltant del teu producte o servei, la dinamitzarà per les teves xarxes socials, convertint allò que vens o ofereixes en objecte de desig dels espectadors. Aquesta expectativa creada es traduirà, finalment, en vendes. Es convertirà en guanys econòmics per a la teva empresa.

Quines eines t’ajudaran a implementar-ho?

Per començar, cal adaptar el teu lloc web als dispositius mòbils. Aquest és un punt fonamental que no pots oblidar, ja que els usuaris passen molt més temps al dia utilitzant un dispositiu mòbil i no un ordinador.

Un altre aspecte a tenir molt present és que pots optar per automatitzar les teves accions de màrqueting. Aquesta automatització permet controlar de manera centralitzada la totalitat dels fluxos de treball de la teva empresa. Alhora, et facilita coordinar les campanyes i les trameses de correu electrònic, a la vegada que la gestió de les teves xarxes socials. Alhora, és bàsic que les campanyes vagin personalitzades. Un contingut personalitzat adreçat a cada consumidor fa que aquest es senti estimat i tingut en compte, i no vist com un número més.

Com  hem comentat en algun post que hem publicat anteriorment, per a la teva empresa pot ser molt convenient col·laborar amb microinfluencers. Aquests perfils tenen molta credibilitat entre els seus seguidors, que són un públic fidel que confia plenament en els seus suggeriments, ja que recomanen un producte o servei a partir de la seva experiència personal.

Publicar enquestes, crear vídeos fent preguntes als teus seguidors sobre un producte o servei concret… Tot aquest material que et permet interactuar amb el teu públic té un índex de conversió a vendes molt elevat. Els teus seguidors i públic potencial ho valora i ho agraeix.

Un altre aspecte molt a destacar i que cal que tinguis en compte a incloure en la teva estratègia d’Inbound Màrqueting són les tècniques de recerca per veu. Així, serà fonamental que treballis correctament el SEO i les frases i paraules clau, de manera que tant els teus continguts escrits com les recerques per veu posicionin de manera òptima.

Si creus que per a la teva empresa és adient una campanya d’Inbound Màrqueting, contacta amb nosaltres! Et farem un estudi personalitzat de les teves necessitats i triarem les tècniques que millor encaixen amb el teu producte o servei.