Google sap més de tu que les persones amb qui comparteixes els teus dies

Google

Les noves tecnologies, l’accés a la informació i el poder veure, saber i escoltar tot amb el nostre mòbil, ordinador o tablet té un preu. El preu és la nostra intimitat i és que Google sap més de tu que les persones amb qui comparteixes els teus dies.

No és per res sentir-nos estranyats quan apareix una proposició de compra d’alguna cosa que ens ha agradat i que tenim en la ment comprar. La realitat és que ja ens hem acostumat a que això passi, i és que Google va anys llum per davant per saber què i com ho volem.

La privacitat és una cosa que caminem i ens omplim la boca de defensar, però quan ens trobem a soles amb l’ordinador ens desinhibim i busquem el que realment volem i pel que tenim curiositat. La falsa intimitat que aquí tenim està en que un petit xivato és el cercador on vam realitzar les cerques. De sobres és coneguda ja les multes milionàries a Google per recollir dades amb el seu Google Adsense, o recentment la multa per recollir dades de nens a Youtube i no controlar el seu accés.

Però, com Google sap més de tu que les persones amb les que comparteixes els teus dies?

És senzill, gairebé tot el que fem servir pel que fa a apps etc són seves. Gmail, Google Drive, Youtube, llibreta de contactes, Google maps, Google My business per a negocis i un llarg etcètera. I el que ens fa que cedim les dades és que en les seves condicions tedioses no reparem tots els aspectes que acceptem que recopilin de nosaltres, ni som conscients que per defecte vénen activades moltes de les opcions amb les que processen ells les dades.

Quins aspectes sap Google de mi?

• Sap les dades bàsiques, nom, cognoms, telèfon, edat sexe.

• Per les teves consultes sap què t’agrada, tipus de roba i música

• Et defineix en les teves amistats i contactes, perquè etiquetes als teus amics i fas comentaris del que vius amb ells.

• Sap on i quan vas als llocs, si t’agrada un més que un altre i si repeteixes. Fa rutes de les visites que fas i pot relacionar-les amb les dels teus amics.

• El m’agrada de les fotos, vídeos de Youtube i les compres et defineixen, defineixen els teus gustos i creen teu perfil de comprador.

Per què vol saber tant?

Google viu de la publicitat, dels anuncis que et persegueixen i es converteixen en compra. Ens fa servir com els seus treballadors de carrer, afegint informació perquè Google Maps treballi molt millor i mantingui la informació actualitzada.

Ens recomana el que ens agrada, clar exemple és el de Youtube. Però bé, no desesperem, simplement ser conscients d’això és el principal. Posar remei és fàcil però no impossible, prova a treure les dades que Google té de tu a My Activity de Google, i comença a prendre decisions del que vols o no compartir, però el principal és que tu siguis conscient i decideixis el que vols o no que sàpiguen.