Vertader o Fals? Google t’està escoltant a través del telèfon mòbil

? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil

Google és, abans de res, una empresa de publicitat. El seu producte més gran és un servei de publicitat dirigida, que ven, a les marques més grans del món.

Google fabrica una important quantitat de productes diferents i aquests són utilitzats per milers de milions d’usuaris al voltant del món. Des YouTube i Android passant per Smartbox i Google Search. Potser per això molts usuaris viuen amb la paranoia de que el seu telèfon realment està escoltant tot el que diu. No estan del tot equivocats!

Els llocs web utilitzen uns marcadors electrònics, coneguts com cookies, per recopilar informació sobre l’activitat en línia de l’usuari. Posteriorment, es facilita la informació als anunciants per adaptar la seva publicitat digital als gustos e interessos de les persones.

COM ELS LLOCS WEB RECULLEN ELS NOSTRES DADES PER OBTENIR ANUNCIS?

Milers de milions de cerques web anuals, ubicació i dades de correu electrònic permeten a les empreses dirigir-se a la població amb mercadotecnia especialitzada, i no hi ha cap raó per la qual no pugui fer el mateix amb les dades de veu.

La majoria dels telèfons intel·ligents moderns estan carregats amb assistents d’intel·ligència artificial, que s’activen mitjançant comandes parlats, com ‘Hey Siri’ o ‘OK,Google’.

La pràctica no és il·legal, tot i que en virtut de la Llei de protecció de dades de 1998, una persona ha de donar el seu consentiment actiu perquè es recopilin les seves dades i el propòsit per al qual s’utilitzen. Un dels punts pels quals és important llegir bé els termes dels acords d’usuari de les aplicacions mòbils.

COM ENS ESCOLTA GOOGLE I COM PODEM EVITAR

A diferència d’Apple, que no publica cap de les dades de veu que emmagatzema a través de Siri, Google és bastant transparent, i facilita l’accés als àudios emmagatzemats. Per poder accedir als teus àudios, primer de tot heu d’iniciar la sessió al compte de Gmail o Google. Un cop registrat o logeado, escriu “history.google.com/history” al navegador web per accedir a un espai web on trobaràs tota la teva empremta digital. Això inclou recerques de Maps i vídeos de YouTube que has vist. A la pestanya “Activitat de veu i àudio”, trobaràs una llista d’enregistraments en ordre cronològic.

És possible evitar que Google emmagatzemi aquesta informació en el futur. Busca l’opció “Controls d’activitat” i “Activitat de la web i l’aplicació”, pots desactivar aquesta opció. Encara que, oficialment, simplement has “pausat” els enregistraments; per tant, és important tornar a revisar-les periòdicament per assegurar-te que els termes i condicions no canvien en el futur i no s’inscrigui de nou de manera automàtica quan es presenti una nova actualització d’Android.

Altres companyies, incloent WhatsApp, neguen escoltar converses privades, descrivint qualsevol evidència anecdòtica com a pura coincidència. Però els experts estan d’acord que la tecnologia amb el poder d’analitzar aleatòriament milions de converses per a frases repetides o noms identificables ja existeix avui en dia.

Davant aquestes expectatives segur que molts usuaris o empreses es plantejaran l’opció de disposar o no certs serveis online. D’altra banda, també és important no quedar-se fora del món digital, sobretot si som una empresa. El millor, deixar-se assessorar per professionals del sector.