El Co-branding és una estratègia de marques que consisteix en la realització d’aliances i maniobres entre elles. Doncs bé, aquesta estratègia ha arribat amb força a el món de l’esport, on les marques han vist una forma d’enfortir el seu Branding. Aquí us deixem uns exemples de Co-branding esportiu i us expliquem en què s’han beneficiat uns als altres.
Quan parlem d’estratègies de màrqueting aplicant el co-branding trobem diferents tipus. En concret en aquests casos parlarem de la fórmula de co-branding més usades en l’esport, el co-branding basat en els valors de la marca. És a dir, les marques es basen en un treball sobre els seus propis valors, i d’aquesta manera tracten de recolzar-se l’una a l’altra, arribar a més públic i així potenciar la confiança del consumidor.
Hi ha exemples de Co-branding esportiu que sí que han estat un èxit
El primer gran exemple el trobem en la Lliga ACB de bàsquet, o com avui es coneix la Lliga Endesa, i l’altre és el Gran Premi d’Espanya del Motociclisme, o com se l’anomena ara el Gran Premi Red Bull d’Espanya MotoGP.
Lliga Endesa.
Aquí ens trobem dues marques nacionals una esportiva i una altra que no té res a veure amb l’esport. Però que generen una percepció en el consumidor de marca potent i de qualitat. Amb la gran excepció que la marca ENDESA ha absorbit la imatge que tenia la LLIGA ACB. La imatge corporativa s’ha transformat per complet a la imatge corporativa d’ENDESA.
Gran Premi Red Bull
Una altra gran idea, la de reunir els valors i l’eslògan amb què Red Bull s’ha fet conegut de Red Bull et dóna ales. Activitat, velocitat i energia enfocada en les carreres de MotoGP.
És una tècnica d’unió de marques enfocada al co-branding basada en els valors que posseeix la marca. En una estratègia de co-branding ben enfocada, com són aquests casos, el que es fa és la creació d’un producte nou. Tractant de buscar la formació d’un tot en la unió de les dues marques.
Red Bull + MOTOGP, per exemple, ensenya els valors d’ambdues en la unió d’un grup conceptual de cara a client. La imatge del circuit ha estat pràcticament globalitzada per la imatge de la beguda energètica, on el bou està per tot arreu. I la marca Redbull queda associada directament a l’àmbit de la velocitat, adrenalina, etc.
Mentre que en el cas de la Lliga Endesa, la imatge de la subministradora elèctrica s’ha sobreposat a la de la LLIGA ACB.
Aquí veiem dues maneres de fer co-branding diferents. Però que com estem veient en tots dos casos s’ha aconseguit l’objectiu, és a dir, que el consumidor identifiqui esport amb les dues marques, amb l’aposta clara per la visibilitat i la captació de clients.
Comença ara amb la teva estratègia de co-branding esportiu És possible aplicar aquesta estratègia de co-branding esportiu a menor escala? Sí, simplement cal seguir els passos adequats i saber aplicar-los, a més de l’aspecte creatiu que és molt important. Visualitzar cap a on anem i l’objectiu és el secret.
