are you online now?

Carregant...

Exemples de cobranding esportiu i en què s’han beneficiat uns als altres

co-branding

El Co-branding és una estratègia de marques que consisteix en la realització d’aliances i maniobres entre elles. Doncs bé, aquesta estratègia ha arribat amb força a el món de l’esport, on les marques han vist una forma d’enfortir el seu Branding. Aquí us deixem uns exemples de Co-branding esportiu i us expliquem en què s’han beneficiat uns als altres.

Quan parlem d’estratègies de màrqueting aplicant el co-branding trobem diferents tipus. En concret en aquests casos parlarem de la fórmula de co-branding més usades en l’esport, el co-branding basat en els valors de la marca. És a dir, les marques es basen en un treball sobre els seus propis valors, i d’aquesta manera tracten de recolzar-se l’una a l’altra, arribar a més públic i així potenciar la confiança del consumidor.

Hi ha exemples de Co-branding esportiu que sí que han estat un èxit

El primer gran exemple el trobem en la Lliga ACB de bàsquet, o com avui es coneix la Lliga Endesa, i l’altre és el Gran Premi d’Espanya del Motociclisme, o com se l’anomena ara el Gran Premi Red Bull d’Espanya MotoGP.

Lliga Endesa.

Aquí ens trobem dues marques nacionals una esportiva i una altra que no té res a veure amb l’esport. Però que generen una percepció en el consumidor de marca potent i de qualitat. Amb la gran excepció que la marca ENDESA ha absorbit la imatge que tenia la LLIGA ACB. La imatge corporativa s’ha transformat per complet a la imatge corporativa d’ENDESA.

Gran Premi Red Bull

Una altra gran idea, la de reunir els valors i l’eslògan amb què Red Bull s’ha fet conegut de Red Bull et dóna ales. Activitat, velocitat i energia enfocada en les carreres de MotoGP.

És una tècnica d’unió de marques enfocada al co-branding basada en els valors que posseeix la marca. En una estratègia de co-branding ben enfocada, com són aquests casos, el que es fa és la creació d’un producte nou. Tractant de buscar la formació d’un tot en la unió de les dues marques.

Red Bull + MOTOGP, per exemple, ensenya els valors d’ambdues en la unió d’un grup conceptual de cara a client. La imatge del circuit ha estat pràcticament globalitzada per la imatge de la beguda energètica, on el bou està per tot arreu. I la marca Redbull queda associada directament a l’àmbit de la velocitat, adrenalina, etc.

Mentre que en el cas de la Lliga Endesa, la imatge de la subministradora elèctrica s’ha sobreposat a la de la LLIGA ACB.

Aquí veiem dues maneres de fer co-branding diferents. Però que com estem veient en tots dos casos s’ha aconseguit l’objectiu, és a dir, que el consumidor identifiqui esport amb les dues marques, amb l’aposta clara per la visibilitat i la captació de clients.

Comença ara amb la teva estratègia de co-branding esportiu És possible aplicar aquesta estratègia de co-branding esportiu a menor escala? Sí, simplement cal seguir els passos adequats i saber aplicar-los, a més de l’aspecte creatiu que és molt important. Visualitzar cap a on anem i l’objectiu és el secret.


Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn