Et consideres creatiu? Veiem quin tipus de creatiu ets!

¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres

Creativitat és un terme que s’ha tornat bastant popular en les últimes dècades. La creativitat és important en gairebé tots els aspectes de la vida, des de l’alimentació d’un nen fins gairebé tots els aspectes d’un negoci o treball, la creativitat té un paper extremadament important, però hi ha diferents tipus de creatiu.

Diferents estudis estableixen 4 tipus de creatiu:

1. Creativitat deliberada i cognitiva

Les persones que posseeixen característiques deliberades i cognitives tenen un propòsit.

Les persones que entren en aquest tipus de categoria de creativitat tenen un gran coneixement sobre un tema en particular i ho combinen amb les seves habilitats i capacitats.

Aquest tipus de creatius solen ser competents en investigació, resolució de problemes, investigació i experimentació i passen molt de temps fent proves per aconseguir desenvolupar noves solucions.

2. Creativitat deliberada i emocional

Les persones que són categoritzats com deliberats i emocionals deixen que el seu treball sigui influenciat pel seu estatd’emocions.

Aquests tipus de persones creatives són molt emocionals i de naturalesa sensible. Per això, prefereixen la tranquil·litat i disposar de temps personal per reflexionar i, en general, tenen el costum d’escriure un diari. No obstant això, són igualment lògics i racionals en la presa de decisions.

Encara que la seva creativitat és sempre un producte equilibrat de pensament emocional deliberat i accions lògiques.

3. Creativitat espontània i cognitiva

Hi ha ocasions en les que passes molt de temps per resoldre un problema però no arribes a cap solució però quan deixes de pensar-hi se’ns ocorren possibles solucions. Un famós cas és el que li va passar al gran científic Isaac Newton. Se li va ocórrer la idea de la llei de la gravetat quan una poma li va colpejar el cap mentre estava assegut sota un arbre i es relaxava.

Aquests són els moments “Eureka!”.

Aquest tipus de creativitat passa quan un té el coneixement per realitzar un treball en particular, però requereix inspiració i una pista per caminar cap al camí correcte. La creativitat cognitiva i espontània té lloc quan la ment conscient deixa de funcionar i es relaxa i la ment inconscient té l’oportunitat de treballar.

 4. Creativitat espontània i emocional

Les idees espontànies i la creativitat succeeixen quan el cervell conscient i prefrontal està descansant. Aquest tipus de creativitat es troba principalment en els grans artistes, com músics, pintors i escriptors, etc. Aquest tipus de creativitat també està relacionat amb les “epifanies”.

Aquests moments es defineixen com a moments rars quan tenen lloc grans descobriments. No cal tenir coneixements específics perquè passi la creativitat “espontània i emocional”, però ha d’haver una habilitat com l’escriptura, la música o artística. Aquest tipus de creativitat no sempre s’obté treballant en això.

La majoria de la gent pensa que la creativitat és un tret de la personalitat. Apareix en certes persones que tenen talent per escriure cançons, música, llibres i per desenvolupar nous invents. La veritat és que això és un error i gairebé qualsevol persona pot desenvolupar i millorar la seva pròpia creativitat.