fbpx

És legal fer campanyes d’e-mail màrqueting?

email

Les campanyes d’e-mail màrqueting són una de les millors eines per captar i impactar al teu públic. Totes les empreses que facin una gestió d’eines digitals duen a terme campanyes d’e-mail màrqueting, però, tothom les gestiona correctament?

Si responem a la pregunta del titular d’aquest article, hem de dir que sí. Fer campanyes d’e-mail màrqueting és legal sempre que se segueixin una sèrie de requisits. A continuació veurem quines són les normes que s’han de seguir per fer campanyes d’aquestes característiques de manera òptima i legal.

Consells per fer campanyes d’emails correctament

En primer lloc, el requisit indispensable és tenir una base de dades o llista de distribució pròpia.

Tots els integrants de la llista han de donar el seu consentiment que tu pots fer ús de les seves dades. No obstant això, tu has de donar el teu paraula que no difundirás ni vendràs aquestes dades a tercers.

En cas que no disposis d’una base de dades pròpia, et recomanem que la creus. Des del teu portal en línia, anima als teus seguidors a subscriure per rebre notícies i ofertes. Fes que siguin ells els que et busquin. En cas contrari, és il·legal aconseguir adreces de manera externa o reclutant adreces extretes d’Internet.

Un cop ja tens les adreces de la teva comunitat, arriba el moment de gestionar aquesta informació. Per fer campanyes d’e-mail màrqueting correctament no pots administrar una llista de distribució si no coneixes les regles que regula la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades). Aquesta vetlla per la protecció de les dades personals. La LSSI (Llei de la Societat de la informació i el comerç electrònic), per la seva banda, regula totes les comunicacions que facis.

Cal tenir en compte que no tenir cura de qualsevol d’aquests tres punts és penable i delictiu. Si no seguissin aquestes lleis, la nostra safata d’entrada seria plena de missatges publicitaris d’empreses o persones que no coneixem.

Les campanyes d’e-mail màrqueting han de complir la llei de protecció de dades

Perquè el nostre enviament i, per tant, la nostra base de dades sigui legal, s’ha de comunicar la seva existència. Has de notificar a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades que tens un arxiu amb adreces i dades de tercers.

Quan enviïs els teus comunicats, has de fer ben visible qui és elremitent.El receptor ha de saber de manera clara qui és qui li envia el comunicat. Hi ha has de fer constar el teu nom, adreça, dades de contacte i, fins i tot, l’adreça postal.

L’última regla per fer campanyes d’e-mail màrqueting és facilitar l’accés a donar-se de baixa. Tots els membres que formen part de la teva llista de distribució tenen el dret a abandonar-sempre que ho desitgin. A cada comunicat, facilita l’opció de donar-se de baixa i explica els passos a seguir per fer-ho.

Hi ha diverses eines que et poden facilitar tots aquests processos i fer que els teus campanyes d’e-mail màrqueting siguin legals i tot un èxit. MailChimp, Mailrelay o SendinBlue són tres dels portals més destacats.

De totes maneres, t’aconsellem que confiïs en professionals del màrqueting digital que t’ajudaran a portar una gestió correcta dels teus enviaments.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada