El trade marketing i com superar les seves limitacions

Trade

Trade marketing és una estratègia de màrqueting que ajuda a assolir un objectiu marcat. Per tal que això sigui així, has d’aplicar un seguit d’accions i protocols que t’ajudaran a arribar a la teva fita.

Vols saber com treballar el trade marketing? Avui t’ho expliquem!

Què és el trade marketing?

El trade marketing és un conjunt de plans d’acció i estratègies que serveixen per transformar el punt de venda fent-lo més atractiu pels consumidors. Aquesta millora de l’atractiu respon a l’objectiu de voler millorar la seva experiència de compra.

Aquesta estratègia es pot aplicar a diversos llocs com són els canals de distribució o el punt de venda original. Tot, per millorar la sortida comercial de cada producte.

A més, també s’aplica per:

  • Millorar la rotació del producte del seu punt de venda.
  • Accelerar el consum.
  • Incentiva les promocions.

Objectius del trade marketing

Els objectius del trade marketing són els següents:

  • Pretén conèixer el comprador. Identifica bé qui és el consumidor i et permet conèixer el seu sexe, l’edat, els seus costums, què el motiva i què el frustra… Així com també quins altres productes compra o quant està disposat a pagar per un servei.
  • Conèixer els teus canals de venda. Saber quin emplaçament és millor per vendre el teu producte.
  • Et permet diferenciar-te de la competència. Avui dia hi ha molta oferta de tot. És bo saber i utilitzar els nostres punts forts per diferenciar-nos dels productes de la competència i fer aflorar el nostre valor diferencial.

Limitacions del trade marketing

Malgrat tot, el trade marketing també té les seves limitacions. Com ja hem comentat, es tracta d’una estratègia que afecta i transcórrer en el punt de venda. Per aquest motiu, en algunes ocasions no podràs seguir fins a l’últim detall l’execució de la campanya.

Però, a més, quan s’ha de fer alguna modificació, el procediment a seguir és molt lent. Per exemple: si ofereixen un descompte en un determinat producte que es distribueix en una cadena de supermercats, des del moment en què anuncies la promoció fins que el consumidor la coneix, passa un temps. Aquest timming s’ha de gestionar bé per tal de no perdre temps.

També, una altre limitació del trade marketing és que, normalment, costa actuar davant una demanda concreta del particular. Cosa que fa que la direcció o el departament de màrqueting no arribi a temps per solucionar la petició.

Així com també que el retorn de la inversió sol ser baix ja que, si es fa una promoció, costa notar un augment de les vendes a curt termini.

En definitiva, amb el trade marketing hi ha estratègies que no es poden gestionar de forma ràpida i flexible.

Claus d’èxit en una estratègia de trade marketing

Vols emetre una acció amb èxit? Segueix aquests consells:

  • Planteja promocions perdurables.
  • Reforça el plantejament estratègic de la distribució.
  • Analitza els resultats i mesura el ROI.

Per últim, recorda incloure l’estratègia de trade marketing dins una estratègia global, mai com a una acció aïllada. D’aquesta manera el retorn i l’acollida seran majors.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada