El marketing directe com a estratègia principal de la teva empresa

Marketing Directo

El marketing directe és una estratègia de marketing que, avui dia, té més vigència i utilitat que mai. El paradigma de les noves tecnologies ha fet que la connectivitat sigui absoluta i que, per tant, puguem tenir una relació més directa amb tots.

Utilitzar el marketing directe sota una bona estratègia et permetrà atraure més clients i fidelitzar els actuals, així com coordinar i cohesionar els treballadors.

Què és el marketing directe?

És el procés de comunicació directe i personalitzada dirigida a un públic objectiu per tal d’obtenir una resposta mesurable. Aquesta estratègia combinada amb les noves tecnologies ofereix uns resultats immillorables.

Tipologies de marketing directe

El marketing directe pot tenir diverses aplicacions. Però, en general, són aquelles que es basen sota un criteri de subscripció. Ja que d’aquesta manera pots segmentar i categoritzar molt millor el missatge. Tot i així, qualsevol  tipus de comunicació pot fer servir criteris directes per impactar al receptor.

Vegem quines són les més utilitzades:

 • Email Marketing: El correu electrònic permet enviar ofertes, informació, recordatoris i anuncis de forma personalitzada. Gràcies a eines que ens permeten categoritzar i segmentar una base de dades es poden enviar emails de forma més personal i directe.
 • Marketing online: Amb l’increment d’eines digitals i l’ús d’internet, el marketing directe s’ha convertit en una peça clau en qualsevol estratègia de marketing empresarial. Invertir publicitat en Social ads o Google Adwords també es considera una manera de portar a terme una estratègia directa i personalitzada.
 • Les xarxes socials: Aquests portals digitals han revolucionat la manera d’entendre el marketing directe. Aquestes plataformes socials digitals permeten fer les millors estratègies de marketing directe. Aquests portals ofereixen la possibilitat d’establir un diàleg privat entre la marca i el consumidor de manera que el tracte és del tot personalitzat. Com a conseqüència, el tracte amb el client és molt més cuidat.
 • Banners: Aquest suport busca despertar l’interès de l’usuari cap a la informació que li estàs oferint.

Per tal que aquestes accions obtinguin el millor resultat, cal tenir en compte tres criteris:

 • Els missatges han d’estar dirigits a una persona o a una empresa. Sempre han de tenir un destinatari clar.
 • Han de requerir una acció.
 • S’ha d’estipular quin és el mitjà per on es vol obtenir la resposta i que aquest sigui senzill.
Beneficis del marketing directe per a la teva empresa
 • Optimitzar el pressupost de marketing, ja que els esforços són dirigits cap a un públic molt acotat.
 • Contacte directe amb els clients. Com ja hem comentat, les accions que es duran a terme sota aquesta estratègia aniran dirigides a un públic segmentat. Per aquest motiu es pot mantenir un contacte molt més directe amb els usuaris de la base de dades.
 • Augmenta i millorar la imatge de marca.
 • Ajuda a fidelitzar els clients.
 • Ofereix la possibilitat de generar noves oportunitats de negoci.
 • Et proporciona una analítica més fiable i encarada a resultats.

El marketing directe es postula com el millor aliat per a les empreses que volen portar a terme una estratègia més personalitzada. Vols comprovar tot el que aquesta metodologia pot fer per tu?

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada