are you online now?

Carregant...

El comportament del consumidor online després de la pandèmia

pande

El COVID-19 ha alterat les nostres vides, sacsejant-les per complert. Coses que abans donàvem per segures, com anar a fer una passejada i anar a comprar, ara les veiem com una tasca ben complicada. Com podem adaptar el nostre negoci perquè segueixi essent rentable de debò? En aquest post us donarem uns quants tips que esperem us siguin d’utilitat.

La pandèmia i els seus canvis en el client

La pandèmia del covid ha portat amb ella un estat genèric d’alarma, por i, sobretot, canvis significatius en les conductes dels nostres clients i usuaris. El contacte personal s’ha reduït, per prudència, al màxim.

Per començar, la majoria dels clients compra on line. Des de la seguretat total de la seva llar, emparats al seu sofà i entre les quatre parets segures i sense virus de la seva llar, el consumidor compra tranquil, sense por ni angoixa. Investiga, s’informa, compara i compra el producte que, des de la distància, li ofereix més confiança. Per això, cal que la teva marca sigui la que desperta més confiança al client.

A més, la majoria de clients segueixen demanant, quan els lliuren la compra, que la deixin a la porta o a l’ascensor, mantenint sempre la distància de seguretat o, fins i tot, evitant el contacte directe.

Cal tenir clar, a més, que els consumidors han tornat a les compres bàsiques. Això significa que la prioritat en les compres en l’actualitat són els aliments en primer lloc, els productes de neteja i els productes relacionats amb la salut.

La pandèmia i els seus canvis en la marca

Passada i superada la primera onada de pànic i desconcert, ara cal que la teva marca trobi el seu lloc al mercat. Un lloc en el que s’ha de sentir còmoda i relaxada, ja que això ho perceben els clients. Si el teu client percep que la teva marca ha trobat el seu nou nínxol després de la pandèmia, serà fidel.

Igual que els nostres clients han canviat els seus hàbits cal que tu, com a marca, canviïs els teus. Preparat?

Per començar, ara cal que les marques parleu amb un to més proper, empàtic. És un bon moment per mostrar la cara més solidària de la teva marca i de la teva empresa. És un bon moment per estendre els terminis de devolució, per exemple. La comunicació sempre ha estat molt important però en aquests moments, en que el distanciament social és imperatiu, encara ho és més.

És un bon moment per implantar una interactuació molt més personalitzada, creativa i real que mai. Classes virtuals, presentacions de nous productes… Deixa’t endur per la teva imaginació! La teva marca ha de generar confiança i oferir un tracte proper i agradable al teu client.

Si tens dubtes o no saps per on anar, contacta amb nosaltres. Junts buscarem quina estratègia encaixa millor amb la teva marca, amb el teu producte, amb la teva filosofia d’empresa. Plantem cara a la pandèmia!

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn