are you online now?

Carregant...

El bounce rate: Com més bota la pilota pitjor serà per a la teva web

bounce rate

“Com més bota la pilota pitjor serà per a la teva web”, et sona aquesta afirmació? … Clarament el bounce rate és un bot, com diu la frase, concretament un rebot de l’usuari a la teva web que entra i surt.

L’usuari entra i per diverses raons surt del web, a aquest procés se li coneix com bounce rate i pot ser realment perjudicial per a la teva web. Si el que vols és saber què passa i per què passa això, hi ha causes que el provoquen, el que està clar és que cal controlar aquesta mètrica i en el teu lloc web, ho pots fer amb Google Analitycs , per exemple.

Les principals causes per les quals es produeix bounce rate són:

  • Disseny:Sí, el disseny web és una cosa essencial. Si la web no és atractiva, el client no es sentirà atret i per tant, podran entrar i sortir amb rapidesa del teu lloc web.
  • Informació no adequada a la cerca de l’usuari.
  • Les expectatives del client no són cobertes pels continguts que hi ha a l’interior de la pàgina.
  • Problemes de construcció web: Quan la web va molt lenta, triga a carregar, és quan hi ha la major taxa de bounce rate.
  • També hi ha un nombre de persones que arriben a la web perquè vénen des de la recomanació d’una altra pàgina web. Si aquestes entren i de seguida es surten i no interactuen també són un rebot.

Taxa i temps de rebot o bounce rate

La taxa de rebot, és un terme utilitzat en l’anàlisi web. És un percentatge que mesura les vegades que l’usuari entra i surt sense mirar altres pàgines de la teva web o realitzar algun tipus d’acció. Aquesta taxa serà diferent depenent del tipus de web, així un bloc o web de continguts es considera que té una taxa de temps acceptable quan està entre el 35% i el 50%. No obstant això, si parlem de webs e-commerce, la taxa de rebot és més petita, entre un 20% i un 35%, i és que si un client entra i no veu diversos productes alguna cosa passa.

Aquesta mètrica sobre la qual venim parlant, que alguns autors també la defineixen com engagement, és a dir, el compromís del consumidor amb la nostra marca. Es mesura també en temps, és a dir, quanta gent entra i es queda un temps. Ja que si es queda, és possiblement perquè llegeixi el contingut i després marxi.

El temps és important, perquè si l’usuari entra, es queda un temps, llegeix el contingut i se’n va. Per definició estem en un bounce rate, però en aquest cas estem davant d’un fals rebot. Tot i que Google, al no punxar en una altra part de la meva web ho considera rebot, el que estigui 10 minuts llegint i fent scroll ens diu que ha arribat i s’ha quedat.

Doncs bé, el temps de permanència és molt significatiu perquè sapiguem analitzar l’engagement de l’usuari. Si el que volem és saber quan un contingut és pobre, el que hem és aplicar aquestes mètriques i analitzar el comportament de l’usuari.

Però ull, si la mètrica del temps la fas amb google Analytics, heu de proporcionar i configurar-la. Ja que aquest considera rebot a tot aquell que entra i no punxa en cap costat i se’n va, amb independència del temps que hagi estat. També hi ha alternatives com és Woopra.El que volem és que treguis una conclusió. Que sàpigues que conèixer el comportament de l’usuari és el que farà que creïs un web atractiva i cobreixis les necessitats dels teus usuaris, ja que tenir un web o blog no és tenir la teva web, sinó la dels teus lectors. Un web amb continguts bons, i realment atractius per als teus clients o visitants del teu espai web.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn