Estem immersos en una situació que, fins fa unes setmanes, ens hauria semblat absolutament demencial. El coronavirus ens ha obligat a canviar la nostra vida en la seva totalitat. El daltabaix que ha creat en la nostra societat està, tot just, començant. El trasbals en la nostra manera de relacionar-nos, de treballar, de gaudir del nostre esbarjo ha estat monumental. No podem sortir al carrer amb normalitat i, per això, molts de nosaltres hem hagut d’optar pel teletreball. Si la teva empresa també ha hagut de triar aquesta opció, en aquest post et recordem algunes de les eines i aplicacions més efectives per realitzar teletreball.
Slack
L’objectiu principal d’aquesta eina de teletreball és reduir l’ús del correu electrònic. Bàsicament consisteix en un xat en el que intercanviar tot tipus d’arxius amb el teu equip, tant els que tens al teu equip com els que tens al núvol.
Discord
Aquesta segona eina que et presentem funciona de manera semblant a la que t’hem comentat anteriorment, Slack. Discord et permet crear canals de comunicació separats per diferents temes. Alhora, et permetrà fer trucades de veu.
Google Drive
Tots sabem que Google Drive és una de les eines més potents per realitzar teletreball. Gràcies a ella, vàries persones del teu equip podran treballar alhora en els mateixos documents. A més, es poden anar veient les revisions que es van fent i suggerir canvis.
Skype
L’aplicació de Microsoft és una eina fantàstica a l’hora de fer reunions telemàtiques: a banda de permetre les videotrucades i xats (també de grup), et permet enviar arxius. Aquesta app disposa de la versió gratuïta, però pots optar per pagar una subscripció i gaudir dels avantatges de Skype for Business. Si optes per la versió de pagament, podràs trucar fins a 250 persones, i s’integrarà automàticament amb el teu Office 365, incloent els teus calendaris i contactes.
Zoom
Aquesta aplicació és molt coneguda per oferir-nos la possibilitat de fer videotrucades de grup. En la versió gratuïta, podràs fer reunions sense límit, però amb un límit de temps: 40 minuts. Si tries la versió de pagament més cara, podràs organitzar reunions de fins a 1.000 assistents. De totes maneres, no pateixis: entremig trobaràs moltes més opcions. Aquesta aplicació ha tingut, però, alguns problemes amb el tema de la privacitat dels seus usuaris, pel que et recomanem que t’informis bé abans de decidir-te per ella.
Workplace
Facebook ha creat una eina gratuïta anomenada Workplace. Amb ella, les empreses poden estar en contacte, fent trucades i enviant arxius. També disposaràs d’emmagatzematge. A més, disposes d’una versió de pagament: amb ella, podràs vincular-te amb altres eines comercials. Si disposes de Facebook, treballar-hi et serà molt senzill. Alhora, si ets usuari de Facebook, ets conscient dels problemes de privacitat que aquesta xarxa ha tingut històricament.
Trello
Trello és la eina per excel·lència per conservar la teva vida laboral organitzada a la perfecció. En un mateix plafó podràs organitzar llistes de tasques i projectes que, a més, podràs compartir amb companys. Alhora, el responsable podrà portar una supervisió continuada de l’avenç dels projectes.
Microsoft’s Teams
Aquesta és una eina que facilita el contacte entre empreses, igual que l’esmentada al principi d’aquest post, la Slack. Aquesta aplicació de teletreball et permetrà crear sales de conferències virtuals, xatejar i fins i tot enregistrar les reunions. Aquesta eina, en aquests moments de coronavirus, ofereix 6 mesos gratuïts.
Hangouts de Google
Aquesta eina de teletreball va integrada amb el servei de correu electrònic Gmail. Aquesta característica la fa molt pràctica per a les empreses que es comuniquen mitjançant G-Suite. Ofereix serveis com enviar imatges i vídeos, fer trucades de veu, fer videotrucades i crear xats.
Esperem haver-te ajudat a triar l’eina de teletreball més adient per a la teva empresa. Si t’ha quedat algun dubte, pots contactar amb el nostre equip en qualsevol moment i et donarem un cop de mà!