are you online now?

Carregant...

Comprar seguidors a les teves xarxes socials: un gran NO

followers

Tots hem notat un gran canvi al nostre timeline d’Instagram des que van canviar l’algoritme. Ara ja no veiem les publicacions per ordre cronològic: ara veiem primer les publicacions dels comptes amb els que interactuem més sovint. Per què ha fet això la plataforma? Molt senzill! Perquè guanyar seguidors i obtenir likes sigui més difícil. Davant d’aquesta nova situació pots caure en la temptació i preguntar-te: i si em decideixo a comprar seguidors a les meves xarxes socials? En el post d’avui, t’explicarem perquè comprar seguidors falsos és una pèssima idea.

Comprar seguidors: el teu engagement serà molt baix

Detectar si un perfil té seguidors falsos és molt senzill. El perfil d’Instagram d’un influencer de qualitat hauria de rebre engagement entre l’1,5 i el 3% de la seva comunitat. Per exemple, si el perfil té 100.000 seguidors, en una publicació hauria de rebre entre 1.500 i 3.000 interaccions, entre likes i comentaris. D’altra banda, un perfil amb massa interactuació és també  sospitós. Si té un engagement de més del 10%, aixeca una cella amb suspicàcia: probablement ha comprat comentaris i likes. És probable, fins i tot, si és una persona que gestiona o ha gestionat diferents perfils, que es posi likes i comentaris als seus propis posts utilitzant aquests diferents perfils.

Instagram et pot bloquejar el perfil

La pràctica de comprar seguidors està totalment prohibida a Instagram. Per tant, si l’algoritme ho detecta, us donarà un primer avís, tot i que no sempre ho fa. Si la xarxa té sospites que el teu perfil interactua amb perfils fakes, et tancarà el perfil de manera temporal. Això no et farà donar bona imatge davant dels teus seguidors autèntics que, al final, són els que et compren el producte o servei.

Una altra cosa molt important que has de tenir en compte és que Instagram es pren molt seriosament la neteja de perfils fake. Per això, contínuament va fer recerca i eliminació d’aquests perfils. En conseqüència, els diners que hagis invertit en la compra d’aquests falsos seguidors són diners perduts.

Una altra cosa que Instagram té molt en compte és la participació en temps real. Per tant, programar publicacions no és una pràctica gaire ben vista pel seu algoritme, i cal que ho tinguis en compte.

El fals seguidor no és ni serà el teu client

Aquesta és una premissa que has de tenir sempre present. Quan t’assalti el pensament temptador de comprar seguidors pensa, d’immediat, què vols aconseguir amb el teu perfil d’Instagram. Al final, el que vols és tenir relació amb la teva comunitat. I per què vols tenir aquesta relació? Perquè vols que, si algun dia necessiten el producte o servei que tu ofereixes, te l’adquireixin a tu. Ni més ni menys. El seguidor fals mai, mai, mai necessitarà el teu producte o servei.

D’altra banda, els membres de la teva comunitat són, com hem comentat en altres posts, els millors ambaixadors de la teva marca. Quan l’usuari busca informació d’un producte o servei concret a internet, es refia més de la opinió d’un client que de les paraules de la pròpia marca. Un client fals mai donarà una opinió sincera i vàlida sobre el teu producte. Encara que la opinió sobre el teu producte o servei sigui dolenta, ja sabem que no podem agradar a tothom!, és molt important com gestionis aquest descontent a la xarxa. El client potencial també valora això. D’acord, un altre client va tenir un problema però, com va reaccionar la marca? Com vas reaccionar tu? Li vas solucionar el problema? Li vas oferir alternatives? Et vas preocupar pel problema? En vas fer un seguiment? Et vas disculpar? Vas oferir opcions alternatives? Tot això és el que també valorarà, i molt, el potencial client.

Per tant, el nostre consell és clar: no compris falsos seguidors. Cuida la teva comunitat. Encara que sigui petita, és autèntica, estima la teva marca i es sent identificada amb ella. Aquest és l’autèntic valor.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn