fbpx

Com funciona la segmentació de Facebook e Instagram Ads i com es pot mesurar?

Social Media

Facebook i Instagram Ads són una de les eines publicitàries més revolucionàries dels últims temps. Tots fem servir aquestes xarxes socials i, sovint, hem estat l’objectiu d’alguna campanya publicitària. Però, com es fa una correcta segmentació a Facebook i Instagram Ads? A continuació, t’expliquem els detalls!

Els secrets de Facebook Ads

Els anuncis a Facebook serveixen perquè les nostres publicacions arribin a més gent i ampliem, d’aquesta manera, el seu radi d’influència. Aquest tipus d’anuncis ens ajuden a augmentar visibilitat, el ROI i fer-ho d’una manera molt eficient. El millor de tot és que tenim la possibilitat de segmentar el públic final segons els nostres interessos.

El poder de la segmentació de Facebook Ads

A hores d’ara, Facebook ho sap tot de nosaltres. Sap que ens agrada, on vivim, qui són els nostres amics, quines són les nostres aficions i, fins i tot, també té dades personals. Utilitza aquesta informació per elaborar patrons de comportament que ens agrupa segons gustos i interessos.

Això permet acotar d’una manera molt més fidel a les persones amb els seus interessos i afavorir l’èxit de les campanyes publicitàries.

Com funciona i com mesurar la segmentació de Facebook Ads

Facebook i Instagram Ads tenen patrons de comportament molt similars.

Una de les diferències és que Facebook permet fer visible la teva publicitat de dues maneres: a través del timeline oa la part lateral dreta del navegador.

Un cop tinguis definit el tipus d’anunci que vols promocionar, Facebook t’ofereix la possibilitat de segmentar teu públic. Pots fer-ho segons edat, sexe, zona geogràfica, gustos i aficions. L’acotació és tan àmplia que pots fer arribar el teu anunci a un tipus de població molt concreta.

Facebook et permet fer perquè té accés a una gran quantitat de dades. Això li permet classificar a tots els seus usuaris segons més li convingui.

Els secrets d’Instagram Ads

Els anuncis d’Instagram apareixen camuflats entre el timeline de notícies dels usuaris. Aquest tipus de publicitat es visualitzarà com si fos una publicació convencional. És a dir, amb una imatge o vídeo que tingui un call to action acotat i marcat segons l’estratègia.

Opcions de segmentació a Instagram

Instagram prioritza els seus visualitzacions segons l’activitat de l’usuari i, encara més, si es tracta dels seus anuncis.

De la mateixa manera que Facebook classifica a tots els seus usuaris segons els seus gustos i interessos, Instagram també ho fa.

Les opcions de segmentació de l’anunci et permet segmentar la zona geogràfica, l’edat, el sexe, les dades demogràfiques i els interessos del teu públic objectiu. Com més acotat teu públic, més possibilitats tindràs d’impactar sobre el perfil que t’interessa.

A més, Instagram també et permet segmentar el públic per afinitats i similituds del que li has marcat.

Les campanyes de Facebook i Instagram Ads poden mesurar-se en acabar la campanya. Les dues xarxes socials tenen un apartat administratiu intern que et permet seguir al minut els resultats de l’acció publicitària amb gràfiques, detalls, estadístiques i càlculs de rendiment.

Si vols dur a terme una campanya de Facebook i Instagram Ads, confia en nosaltres i us explicarem tot el que la publicitat digital pot fer per tu.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada