Com fer un rebranding sense que la teva marca o empresa mori en l’intent

Rebranding

A vegades sentim que la nostra marca porta molt temps funcionant i s’ha d’adaptar als nous temps. Per això, el rebranding de marca és una cosa que moltes empreses s’han plantejat en moltes ocasions. Però, com podem fer un rebranding sense que la teva marca o empresa mori en l’intent?

I és que la por a equivocar-nos, a confondre el client o perdre quota de mercat, fan que moltes marques es frenin en l’intent de rebranding. Aquesta estratègia de màrqueting consisteix en el conjunt de canvis a què s’ha d’enfrontar el teu negoci i la teva marca, per tal de millorar la percepció dels teus clients, adaptant sempre als nous temps i millorant allò que no funcioni bé per renovar-te.

Per què les empreses no s’atreveixen a fer rebranding?

I és que en moltes ocasions canviar el logo d’una empresa pot ser un acte massa arriscat que ha portat a moltes empreses al fracàs. Conscients d’això, també hem de saber que és cert que en algunes ocasions, en què a la marca no li queda un altre camí que fer un rebrading i adaptar-se als nous temps.

I és que el objectiu del negoci no és canviar només el logo sinó poder diferenciar-te amb això dels teus competidors.

 6 moments en què caldria fer rebrading

  • Modificacions en l’estructura de l’empresa.
  • Canvis significatius entre els seus competidors directes que t’obliguen a la necessitat d’ampliar els teus productes i estratègia de màrqueting.
  • Que un negoci decideixi redireccionar la seva marca a un altre camp.
  • Millorar la teva imatge per adaptar-te als temps.
  • Quan hi ha canvis en el teu camp de treball o de competència i necessites adaptar-te a ells.
  • O simplement, quan sents que has d’anar un pas més enllà, evolucionar i créixer com a empresa, créixer com a persona i negoci.

Si estàs en algun d’aquests punts i et planteges que és el moment, pot fer-se però amb una estratègia clara i definida. Has de ser conscient que els negocis que prosperen són aquells que no s’estanquen sinó que estan en un continu canvi, capaços d’adaptar-se a les noves tendències de compra i als nous vents de canvi.

Com fer un rebranding sense que la teva marca o empresa mori en l’intent

  1. Analitza d’on parts, qui ets i on vols arribar, com a marca i com a negoci.
  2. Defineix de manera clara les teves metes i objectius, sempre sabent i sent conscient del pas anterior, qui ets i on has arribat, ja que cal ser realista i alhora tenir altura de mires.
  3. En base a l’anterior crea la teva nova marca, amb un aire adequat per als temps que corren, analitzant la teva competència. Tria per a això els colors i la tipografia que et defineixin en aquest moment.
  4. Crea una identitat corporativa definida i clara, un cop establerta, és el teu moment promociónala entre els teus clients i difon-la

Sabent on volem anar el camí és més fàcil. T’aconsellem que defineixis des dels teus colors al teu nou logotip, passant per les paraules amb què arribes als teus clients.