fbpx

Com crear una botiga i catàleg per Instagram Shopping

instagram

Si tens una botiga online, ja deus saber que un pas més a fer és crear la teva botiga a Instagram. Tenint en compte que més de 500 milions d’usuaris d’Instagram utilitzen la plataforma diàriament i, com a mínim, la meitat d’ells segueix algun compte de negoci, no servir aquesta plataforma per promocionar els teus productes és un error. En aquest post, parlarem de com posar en marxa la teva botiga virtual d’Instagram.

Què és una botiga d’Instagram?

La botiga d’Instagram et permet integrar el teu catàleg de productes amb el teu perfil d’Instagram. D’aquesta manera, podràs promocionar qualsevol dels teus productes directament als teus seguidors en aquesta xarxa. Com podràs fer-ho? Podràs fer-ho de diverses maneres: publicacions, stories, reels o, també, a la pestanya anomenada “botiga” al teu perfil.

Per què funciona la botiga d’Instagram?

Per començar, facilita la vida al comprador. Si disposes d’una botiga a Instagram, el comprador no haurà de sortir de la xarxa social i entrar a la teva web per comprar el producte que desitja. Sense sortir d’Instagram i amb uns pocs clics, podran triar el producte i pagar-lo de manera ràpida i còmoda.

En segon lloc, et permet promocionar els teus productes directament. Instagram et permet connectar amb el teu públic objectiu i aprofundir les relacions amb els teus clients. Pots incloure les promocions dels teus productes en les teves publicacions i històries i evitar la molèstia de molestar als seus seguidors. S’ha acabat allò de convidar-los a que facin clic a l’enllaç de la biografia. A partir d’ara, pots etiquetar els productes d’igual manera que etiquetem persones.

Com crear una botiga d’Instagram?

Abans de crear la teva botiga d’Instagram, primer cal que disposis d’una botiga de Facebook. Per què? Doncs perquè Instagram extreu la informació de Facebook. Per crear la teva botiga a Facebook existeixen dues opcions. Tot seguit te les expliquem.

La primera opció consisteix en crear una botiga de Facebook independent. Aquesta opció et pot donar problemes ja que, per començar, l’administrador de comerç electrònic de Facebook no és perfecte. Tampoc recomanem aquesta opció perquè segurament disposes ja d’una Fan Page per a la teva botiga. Per tant, si ara crees una botiga de Facebook independent, et trobaràs que et caldrà administrar dues botigues separades, amb comandes que arribaran per diferents vies i hauràs de fer el seguiment de l’inventari per duplicat. Per tant, no la trobem gaire recomanable.

La segona opció consisteix en sincronitzar la teva web de comerç electrònic amb la teva pàgina de Facebook. Ho pots fer, per exemple, utilitzant Shopify, sincronitzant el teu catàleg de productes amb Facebook. Per tant, ja no hauràs d’entrar els productes de manera manual.

Presenta els teus productes!

Ara ja ha arribat el moment. Un cop tens connectada la botiga Shopify amb la teva Fan Page de Facebook, clica la icona que trobes al costat de “Canal de vendes” a Shopify.

A partir d’aquest moment, cada vegada que un usuari toqui la foto, podrà veure els preus dels productes presentats i tocar les etiquetes per visitar les pàgines dels productes.

A la botiga d’Instagram l’usuari podrà veure la següent informació de cada producte: nom, imatges, descripció, preu, enllaç al lloc web i productes relacionats.  

Darreres coses a tenir en compte

Per començar, pensa que Instagram posa una sèrie de condicionants que cal complir. Quins són? Per començar, a la botiga d’Instagram només es poden vendre productes físics. Un altre dels requisits és que la teva empresa ha de complir les polítiques comercials d’Instagram. Un tercer requisit és que la teva empresa ha de tenir la seva seu social en un país amb accés a aquesta funció.

Si vols obrir una botiga a Instagram i encara tens algun dubte, posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem!