Característiques dels vídeos per xarxes socials segons els teus objectius

videos

Està clar que les xarxes socials són una font de captació de clients important. Però si tens definit el teu públic i saps què vols comunicar, el primer que has de saber són les característiques dels vídeos per a xarxes socials segons els teus objectius.

Avui sabem que la nova forma de consumir contingut és a través de el vídeo, a l’igual que sabem que les xarxes socials ens posen a el públic objectiu en safata. Si el teu públic és el famós Millenials o la generació Z, estàs un pas més a prop de presentar el teu producte.

Les noves generacions consumeixen diferents tipus de vídeos depenent del que vulguin comunicar i la seva campanya de màrqueting digital. És per això que el primer que hem de tenir clar són els tipus de xarxes socials que utilitzarem en la nostra campanya de social mitjana, i segons el tipus de xarxa, un vídeo és millor que un altre per acostar-nos al nostre públic.

Principals xarxes socials i tipus de vídeos que es fan servir per arribar a el client

Dins dels vídeos de marca, que s’usen en diferents estratègies de màrqueting digital hem de dividir-los en curts, llargs o mitjans. Cada tipus de vídeo es defineix per la seva durada, així els vídeos curts, són aquells en què el contingut no dura més d’1 minut. Els vídeos mitjans, són aquells que no duren més de 15 minuts, mentre que els llargs poden arribar a una durada d’uns 40-60 minuts.

Diferents tipus de vídeos segons la xarxa social ideal per al teu campanya

 • Facebook, és ideal per a vídeos mitjans o curts.
 • WhatsApp, és una xarxa social que exigeix que el vídeo no pesi molt per poder moure-la entre els usuaris, és per això que el vídeo curt és l’ideal.
 • Youtube, és la xarxa per excel·lència de el vídeo, és per això que el vídeo llarg, i fins i tot el medi són ideals per mantenir a el públic enganxat.
 • Instagram, el vídeo curt és l’ideal, comunicar amb vídeos importants, aquest és l’objectiu.
 • Twitter, és una xarxa en la qual la informació es difumina amb rapidesa, de manera que l’ideal, a l’igual que Twitter és que siguin vídeos curts i importants.
 • Linkeding, és una xarxa professional, per això el B2B és el que ha d’estar més present. Vídeos curts, llargs i mitjans són l’ideal.

Un cop saps a quina xarxa social et vas a dirigir, et proposo els diferents formats de vídeos que estan d’auge i que el que ajuden és a consumir contingut de forma més directa, i amb això la nostra marca. Per això, és essencial que pensis molt molt la teva branding, o marca,els objectius de l’màrqueting o com has de comunicar-los.

Formats diferents de vídeo per xarxes socials

 1.  Storytelling, explicar una història, ja sigui en vídeo curt, llarg o mitjà. L’important és fer servir aquesta tècnica per arribar a la gent.
 2. Vídeo 360º, com a forma d’ensenyar i de mostrar locals o llocs físics a el món.
 3. Vídeos verticals, que es mostren millor en pantalles mòbils o tablets. Ideal per campanyes per Instagram o WathsApp.
 4. Vídeos experiencials o aquells comptats des de l’òptica de la persona que prova el producte.
 5. Videopostcast o vídeobloc, per a aquelles marques, que necessiten transmetre proximitat i ensenyar tot el seu potencial. És ideal per al llançament en format de vídeo llarg i a YouTube.

Com veus, no és complicat saber quines característiques han de tenir els vídeos per a xarxes socials, simplement han de ser elegits en tipus o durada segons un pla de social media i màrqueting digital establert.

T’atreveixes a crear el teu primer vídeo?