are you online now?

Carregant...

Buyer persona o públic objectiu | Quin és millor tenir en compte?

buyer

Buyer persona o públic objectiu? Quina creus que és la millor opció? Avui ho descobrirem!

Quan hem de començar a treballar en un projecte de màrqueting o comunicació, una de les primeres pautes que es necessiten és definir el target. Hem de conèixer el context de l’empresa, quins objectius té, què ofereix i per a qui ho ofereix.

Per definir correctament com és i què agrada al públic objectiu podem recórrer a dues simulacions, avui les coneixerem i sabrem reconèixer els beneficis i sabre què és millor, el buyer persona o el públic objectiu.

Buyer persona

El buyer persona és una radiografia fidel sobre qui són, quina conducta tenen, de què treballen, què opinen. La peculiaritat d’aquesta simulació és que el resultat sempre és viu, ja que les persones canvien els  seus costums i hàbits de compra. S’ha de tenir molta cura i precisió per crear un perfil de buyer persona ben fet. Però si es fa bé, val la pena.

A més, cal tenir en compte alguns aspectes importants que, en algunes ocasions poden passar per alt. Per exemple: el context de mercat, la situació i la percepció del producte que es vol promocionar o com crear-ne la necessitat de compra.

Públic objectiu

Es considera públic objectiu aquell segment de població que representa el consumidor ideal. És aquell grup de gent a qui dirigirem la nostra campanya o, si és molt concret, el tipus de comprador al que volem seduir. La definició i la cerca d’aquest públic és clau per preparar una proposta de màrqueting. Sense saber a qui ens dirigim no podrem assolir els objectius que ens marca el client. Aquest segment de persones també es coneixen com a target, mercat meta o mercat objectiu.

Buyer persona o públic objectiu, quin és millor?

En alguns casos aquests dos conceptes es poden confondre. Encara que es tracti d’una mateixa línia de treball, hi ha diferències notòries que les fa diferents.

Buyer pesona o públic objectiu? La segmentació del públic objectiu engloba una població molt més àmplia en la que es poden trobar diversos perfils diferents. En canvi, el buyer persona t’ajuda a descobrir tots aquests públics diferents.

Per exemple, podríem definir com a públic objectiu un segment de població femení, amb estudis superiors, de Barcelona, amb una renta mitja i aficionada a l’esport.

En canvi, el buyer persona acota molt més la definició. Dona de 34 anys, que resideix a l’eixample de la ciutat, graduada en dret, aficionada al ciclisme, soltera i sense fills. Persona que sol tenir els matins lliures i els dedica a fer exercici. Així com que disposi de pressupost per apuntar-se a curses internacionals.

Sigui com sigui, aquestes dues opcions serveixen per entendre i comprendre millor el client potencial. Gràcies a aquestes anàlisis es poden trobar noves línies de negoci que es desconeixien. O, fins i tot, nous nínxols de mercat. A més, si es pot aconseguir una descripció i una anàlisi més acurat del buyer persona o públic objectiu, es tindrà més informació sobre a qui ens dirigim i el resultat serà millor.

Si vols preparar una nova campanya de màrqueting i necessites definir quin és el teu públic, nosaltres et podem ajudar. Contacta’ns o vine a veure’ns i ho treballem junts!

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn