Buyer persona o públic objectiu | Quin és millor tenir en compte?

buyer

Buyer persona o públic objectiu? Quina creus que és la millor opció? Avui ho descobrirem!

Quan hem de començar a treballar en un projecte de màrqueting o comunicació, una de les primeres pautes que es necessiten és definir el target. Hem de conèixer el context de l’empresa, quins objectius té, què ofereix i per a qui ho ofereix.

Per definir correctament com és i què agrada al públic objectiu podem recórrer a dues simulacions, avui les coneixerem i sabrem reconèixer els beneficis i sabre què és millor, el buyer persona o el públic objectiu.

Buyer persona

El buyer persona és una radiografia fidel sobre qui són, quina conducta tenen, de què treballen, què opinen. La peculiaritat d’aquesta simulació és que el resultat sempre és viu, ja que les persones canvien els  seus costums i hàbits de compra. S’ha de tenir molta cura i precisió per crear un perfil de buyer persona ben fet. Però si es fa bé, val la pena.

A més, cal tenir en compte alguns aspectes importants que, en algunes ocasions poden passar per alt. Per exemple: el context de mercat, la situació i la percepció del producte que es vol promocionar o com crear-ne la necessitat de compra.

Públic objectiu

Es considera públic objectiu aquell segment de població que representa el consumidor ideal. És aquell grup de gent a qui dirigirem la nostra campanya o, si és molt concret, el tipus de comprador al que volem seduir. La definició i la cerca d’aquest públic és clau per preparar una proposta de màrqueting. Sense saber a qui ens dirigim no podrem assolir els objectius que ens marca el client. Aquest segment de persones també es coneixen com a target, mercat meta o mercat objectiu.

Buyer persona o públic objectiu, quin és millor?

En alguns casos aquests dos conceptes es poden confondre. Encara que es tracti d’una mateixa línia de treball, hi ha diferències notòries que les fa diferents.

Buyer pesona o públic objectiu? La segmentació del públic objectiu engloba una població molt més àmplia en la que es poden trobar diversos perfils diferents. En canvi, el buyer persona t’ajuda a descobrir tots aquests públics diferents.

Per exemple, podríem definir com a públic objectiu un segment de població femení, amb estudis superiors, de Barcelona, amb una renta mitja i aficionada a l’esport.

En canvi, el buyer persona acota molt més la definició. Dona de 34 anys, que resideix a l’eixample de la ciutat, graduada en dret, aficionada al ciclisme, soltera i sense fills. Persona que sol tenir els matins lliures i els dedica a fer exercici. Així com que disposi de pressupost per apuntar-se a curses internacionals.

Sigui com sigui, aquestes dues opcions serveixen per entendre i comprendre millor el client potencial. Gràcies a aquestes anàlisis es poden trobar noves línies de negoci que es desconeixien. O, fins i tot, nous nínxols de mercat. A més, si es pot aconseguir una descripció i una anàlisi més acurat del buyer persona o públic objectiu, es tindrà més informació sobre a qui ens dirigim i el resultat serà millor.

Si vols preparar una nova campanya de màrqueting i necessites definir quin és el teu públic, nosaltres et podem ajudar. Contacta’ns o vine a veure’ns i ho treballem junts!

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada