Return to site

És legal fer campanyes d'e-mail marketing?

· Email Marketing,Marketing Digital,LOPD

Les campanyes d'e-mail marketing són una de les millors eines per captar i impactar al teu públic. Totes les empreses que facin una gestió d’eines digitals porten a terme campanyes d'e-mail marketing, però, tothom les gestiona correctament?

Si responem a la pregunta del titular d’aquest article, hem de dir que si. Fer campanyes d'e-mail marketing és legal sempre i quan es segueixin una sèrie de requisits. A continuació veurem quines són les normes que s’han de seguir per fer campanyes d’aquestes característiques de manera òptima i legal.

Consells per fer campanyes d’emails correctament

En primer lloc, el requisit indispensable és tenir una base de dades o llista de distribució pròpia.

Tots els integrants de la llista han de donar el seu consentiment de que tu pots fer ús de les seves dades. Tanmateix, tu has de donar la teva paraula que no difondràs ni vendràs aquestes dades a tercers.

En cas que no disposis d’una base de dades pròpia, et recomanem que la creïs. Des del teu portal online, anima als teus seguidors a subscriure’s per rebre notícies i ofertes. Fes que siguin ells els que et busquin. En cas contrari, és il·legal aconseguir adreces de manera externa o reclutant adreces extretes d’Internet.

Un cop ja tens les adreces de la teva comunitat, arriba el moment de gestionar aquesta informació. Per fer campanyes d'e-mail marketing correctament no pots administrar una llista de distribució si no coneixes les regles que regula la LOPD (Llei Orgànica de Protecció de Dades). Aquesta vetlla per la protecció de les dades personals. La LSSI ( Llei de la Societat de la informació i el comerç electrònic), per la seva banda, regula totes les comunicacions que facis.

Cal tenir en compte que no tenir cura de qualsevol d’aquests tres punts és penable i delictiu. Si no es seguissin aquestes lleis, la nostra safata d’entrada seria plena de missatges publicitaris d’empreses o persones que no coneixem.

Les campanyes d'e-mail marketing han de complir la llei de protecció de dades

Per tal que el nostre enviament i, per tant, la nostra base de dades sigui legal, s’ha de comunicar la seva existència. Has de notificar a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades que tens un fitxer amb adreces i dades de tercers.

Quan enviïs els teus comunicats, has de fer ben visible qui és el remitent. El receptor ha de saber de manera clara qui és qui li envia el comunicat. Hi has de fer constar el teu nom, adreça, dades de contacte i, fins i tot, l'adreça postal.

L'última regla per fer campanyes d'e-mail marketing és facilitar l’accés a donar-se de baixa. Tots els membres que formin part de la teva llista de distribució tenen el dret a abandonar-la sempre que ho vulguin. A cada comunicat, facilita la opció de donar-se de baixa i explica els passos a seguir per fer-ho.

Existeixen diverses eines que et poden facilitar tots aquests processos i fer que les teves campanyes d'e-mail marketing siguin legals i tot un èxit. Mailchimp, Mailrelay o SendinBlue són tres dels portals més destacats.

De totes maneres, t’aconsellem que confiïs en professionals del marketing digital que t’ajudaran a portar una gestió correcte dels teus enviaments.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly