Return to site

Com ser el millor Community Manager | AYONOW

· Marketing Online,Social Media,Community Manager

Ser un bon Community Manager és una tasca complicada. Existeixen moltes normes i pràctiques que poden assegurar-te una bona gestió de la teva comunitat online. Però, també hi ha molts factors que poden alterar i empitjorar la teva projecció com a marca.

Ens referim a situacions que s’escapin de l’estratègia pactada i que influeixen negativament a la imatge projectada. Per tal de poder fer front a aquests factors externs i poder ser el millor Community Manager, segueix llegint!

Les 6 regles d’or del bon Community Manager

Conèixer la marca

Cada marca té la seva pròpia identitat. És vital que coneguis la marca fins al més mínim detall. Per saber traslladar de forma correcta el missatge sobre el producte o els seus serveis és bàsic conèixer tot i el que l'envolta, la competència, el públic, les tendències...

Conèixer la comunitat

Has de conèixer qui és la teva comunitat. Saber què els interessa i què els mou. D’aquesta manera, els oferiràs informació rellevant que els activarà.

Promoure’ls, escoltar-los i establir-hi conversa sense un motiu de pes t’ajudarà a fidelitzar-los i a mantenir-los actius. A més, tingues en compte els algorismes de cada xarxa social. Algunes d’elles, pràcticament, t’obliguen a conversar-hi.

Domina el seu llenguatge

Un cop els tinguis classificats, informa’ls utilitzant el seu llenguatge. No és el mateix conversar amb una comunitat de científics que amb adolescents, amb empresaris o amb persones de la tercera edat.

Escolta activa

Conèixer què es diu de nosaltres no només és important per oferir una resposta. Saber quina és l’opinió que la gent té de nosaltres és fonamental per treballar una estratègia.

L’opinió de la gent forma part de la nostra imatge digital i un bon Community Manager sap què s’opina en tot moment. Aquesta informació és molt valuosa.

Un bon Community Manager ha de generar contingut d’interès - Paola Moragas de AYONOW

El dia a dia és molt important

Les tasques són vàries. Aquesta feina necessita moltes hores de dedicació i saber com optimitzar el temps. Algunes de les tasques més importants són: creació de continguts, actualització de les xarxes socials, respondre els comentaris, monitoritzar la marca, elaborar informes de seguiment, preparació de campanyes o repassar tot el que es diu de la marca. Per tal de poder fer tot això bé, et recomanem organitzar-te a la perfecció.

Un bon Comunity Manager no en té prou guanyant seguidors: ha de saber gestionar la seva comunitat i afavorir la seva fidelització.

Mantenir el cap fred

En alguns casos et pots trobar en què alguns dels teus seguidors pot increpar la marca. Si això passa, el consell més recomanable és mantenir el cap fred. Un CM ha de saber fer front a una crisi, gestionar les emocions i informar de manera objectiva.

En qualsevol cas, s’han de respondre tots els missatges oferint una resposta adequada de forma pública o privada a través d’un missatge. Respon i ofereix la informació que et demanin el més ràpid possible.

Ser el millor Community Manager és una tasca complicada i nosaltres et podem ajudar a desenvolupar la teva estratègia.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly