Què són les tècniques black hat i quines són les conseqüències?

¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?

El “Black Hat SEO”, és l’ús de tècniques enganyoses i poc ètiques per millorar orgànicament la posició d’una pàgina web dins del rànquing dels SERP ‘s d’un cercador. Aquestes tècniques Black Hat estan en contra dels termes de servei dels motors de cerca i poden comportar la penalització de la pàgina web al cercador.

Què és exactament Black Hat SEO?

Quan es tracta de tècniques de SEO, diferenciem tres formes diferents: barret blanc, barret gris i barret negre. Aquests són termes utilitzats per classificar les diferents formes d’utilitzar el SEO per impulsar el trànsit a un lloc web o pàgina.

El White Hat SEO són les tècniques acceptades per la normativa dels motors de cerca. El SEO es fa pensant en les persones que van a llegir o entrar a la web, no només en els rastrejadors dels motors de cerca.

El Black Hat SEO se centra en els algoritmes dels motors de cerca, no en les persones que visitaran el web. Les tàctiques de Black Hat SEO se centren en manipular els rastrejadors de llocs web per augmentar el trànsit del lloc web en lloc d’oferir un contingut de qualitat.

El Gray Hat SEO és un intermedi, es basa en la implementació d’estratègies que inclouen tots dos mètodes: White Hat i Black Hat. En aquest cas, normalment les persones que l’utilitzen en els seus webs no tenen la intenció maliciosa que tenen els usuaris típics del barret negre.

Exemples de Black Hat SEO i per què són perillosos

Google canvia regularment el seu algorisme per garantir que certes tècniques de SEO Black Hat ja no siguin eficients.

Algunes de les més utilitzades:

  • Automatització de contingut
  • Text ocult o enllaços
  • Farcit de paraules clau
  • Manipulació d’enllaços (inclosos els enllaços de compra)
  • Spinning article
  • Link Farms, Link Wheels o Link Networks
  • Consultes automatitzades a Google
  • Creació de pàgines, subdominis o dominis amb contingut duplicat
  • Pàgines amb comportament maliciós, com Phishing, virus, troians i altres tipus de Malware …
Conseqüències del Black Hat SEO

Les tàctiques de Black Hat SEO poden fer que Google prohibeixi el teu lloc web en els seus resultats de cerca i, també, en altres motors de cerca. Encara s’aconsegueixin bons resultats a curt termini, les sancions de Google són cada vegada més sofisticades i poden tenir efectes devastadors per a la teva web.

Els motors de cerca estan preparats per buscar tècniques específiques de barret negre al rastrejar i indexar una pàgina. La majoria de les pàgines que mostren evidència d’usar aquestes tàctiques es desqualifiquen instantàniament.

Per tant, tot i que Black Hat SEO pot semblar una forma ràpida d’augmentar el trànsit al seu lloc web, no es recomana. Tenint en compte l’alt risc de ser atrapat pels motors de cerca i els efectes perjudicials de ser prohibit, el Black Hat SEO es considera una empresa inútil, i no és acceptada per la comunitat de màrqueting en línia en el seu conjunt.

Deixa el SEO en mans d’una empresa de màrqueting digital

Si estàs buscant formes d’augmentar el trànsit del teu lloc web que siguin ètiques i sinceres, el millor és deixar-lo en mans d’una empresa professional de màrqueting digital. Si bé l’ús de les tècniques de SEO de White Hat per posicionar-se en els motors de cerca pot ser un procés més lent, els resultats són més estables i sostenibles a llarg termini.