Com podem obtenir backlinks a la nostra pàgina web?

¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?

 Obtenir backlinks o enllaços d’entrada significa que altres llocs web estan enllaçant amb la teva pàgina web.

Aconseguir un bon nombre i qualitat de backlinks és imprescindible si es vol mantenir una bona posició dins les classificacions de Google. El cercador per excel·lència quan rastreja el nostre lloc web mira especialment els enllaços d’entrada que tenim, això l’ajuda a entendre com les pàgines estan connectades entre si i de quina manera.

Amb tot, cal tenir en compte la qualitat de les pàgines web que ens enllacen. No tots els backlinks que obtinguem ens aportaran el mateix valor. I alguns ens poden acabar perjudicant.

Cal evitar pàgines com:

 • Pàgines que no tenen contingut original o molt poc contingut.
 • Pàgines de reputació dubtosa o temes sensibles.
 • Pàgines que utilitzen tècniques fraudulentes per enganyar als motors de cerca i als usuaris.

Cal aconseguir que ens enllacin pàgines com:

 • Pàgines de mitjans de comunicació.
 • Pàgines del nostre mateix sector amb bona reputació.
 • Pàgines oficials, de universitats, etc.

Ara bé, no cal dir que els enllaços d’entrada de qualitat són difícils d’obtenir de manera gratuïta, però no hauria de ser-ho. Només cal tenir una mica d’enginy i dedicar-hi una mica de temps per obtenir enllaços a llocs web autoritzats cap al teu negoci en línia.

Trucs i tècniques per obtenir backlinks

Aquí teniu alguns trucs i tècniques que podeu posar en pràctica a la vostra pàgina, avui mateix:

 1. Cerca enllaços trencats

És un mètode que requereix temps de dedicació i bastant enginy. Cal cercar llocs web del nostre mateix nínxol -sempre serà més fàcil i ens aportarà més valor- i analitzar-los a la cerca d’enllaços trencats. Aleshores, molt amablement, contactarem amb el webmaster de la pàgina per informar-lo dels enllaços trencats i li recomanarem el nostre lloc web com a substitut. Per facilitar la cerca d’errors 404 existeixen extensions pel navegador com el Check my Links que ens facilitarà la cerca.

 1. Espia a la competència

Espiar no vol dir copiar. Configura’t alertes per saber quan els competidors publiquen nous continguts als seus llocs web, subscriu-te als seus butlletins de correu electrònic, segueix les seves xarxes socials, etc. Observa quina estratègia o quines accions duen a terme i valora si poden ser positives per a tu. Ells segur que també ho fan!

 1. Crea i promociona el teu contingut

Per obtenir backlinks és important crear contingut d’interès pels usuaris però cal tenir en compte que encara que el contingut sigui excel·lent no obtindràs enllaços a menys que sàpigues promocionar-lo bé. Una de les millors estratègies per fer-ho és posar-te en contacte amb bloggers o llocs web que utilitzin resums setmanals o mensuals, per exemple.

 1. Escriu testimonis

Un mètode senzill per obtenir enllaços d’entrada de qualitat és escriure testimonis per a llocs web que utilitzeu. La dedicació és només d’uns minuts i podeu obtenir un enllaç des de la pàgina principal d’un lloc web autoritzat. Sempre que sigueu clients d’aquest producte, hi ha una gran possibilitat que pugueu obtenir un enllaç a canvi d’un testimoni.

 1. Comenta a blogs

En aquest punt és important conèixer bé les directrius de Google i no sobrepassar-les. Un altre mètode per aconseguir enllaços d’entrada és comentar en blogs. Com fer-ho? Segueix blogs relacionats amb el teu sector i llegeix tots els comentaris que els usuaris puguin fer. Pot ser que a algun usuari li puguis recomanar la teva web. És important que els comentaris que facis amb el teu enllaç siguin de qualitat i útils per l’usuari, no facis simplement SPAM.

Per finalitzar, recordarem perquè és important obtenir backlinks o enllaços d’entrada. No només pots aconseguir trànsit al teu lloc web, sinó que també augmenten l’autoritat i la fiabilitat de la teva pàgina. Els motors de cerca premien els llocs web que obtenen enllaços de recursos d’autoritats elevades. Si necesites ajuda per crear la teva estratègia digital, pots possar-te en contacte amb nosaltres.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada