9 passos a seguir per crear una empresa des de 0

Empresa

Crear una empresa és un tràmit que il·lusiona. Posar en marxa els teus somnis en forma d’idea de negoci i fer que sigui una realitat és gratificant.

Pensar què serà, com serà, on i per a qui és el primer pas per crear la teva empresa. Però, els passos que vénen a continuació no solen ser tan fàcils.

Si estàs pensant en crear un negoci o si ja ets immers en aquest procediment, llegeix l’article que t’hem preparat. A continuació et descobrim els 9 passos per crear una empresa.

Crear una empresa: la idea, el concepte i el pla de negoci

No pots muntar un negoci si no saps de què serà i si aquest concepte és viable. Sovint, es tenen idees bones que no poden ser executables o que ho són però requereixen de formació. Sigues conscient del què vols, conceptualitza’l i repassa i actualitza els teus coneixements.

A més, si vols que el teu negoci sigui un èxit has de preparar un pla de negoci realista i sensat. El pla de negoci t’ajudarà a saber per on tirar i què has de fer perquè la teva futura empresa funcioni.

Fes un pressupost

Es necessari que facis un pressupost on s’estipulin les despeses que tindràs al principi de la teva aventura professional. Recorda que, muntar una empresa no són flors i violes. Si la idea i el servei qualla et podràs guanyar molt bé la vida però, d’entrada, és possible que tinguis pèrdues. Tenir un pressupost que contempli despeses, et serà útil.

Pensa en el client

Enfoca i adreça la teva idea cap a les necessitats que tinguin els teus futurs clients. Estudia i has de saber què, com, quan i perquè et consumirà.

Coneix la competència

Fes un estudi de mercat i analitza qui és i com actua la teva competència. Saber com actuen t’ajudarà a adaptar bones costums. Et recomanem que facis un DAFO i que el mantinguis present.

Busca ajudes empresarials

Hi ha moltes ajudes a emprenedors que volen crear una empresa. Hi ha ajudes que ofereixen capital, subvencions, locals o formacions gratuïtes o bonificades per millorar la posada en marxa del teu negoci.

Activa i crea la teva empresa

Ha arribat el moment de crear una empresa! Comença a preparar i omplir tota la documentació i dona d’alta la teva activitat empresarial.

Comunica’t

Crear una empresa és sinònim de comunicar-la. Necessites que els teus clients coneguin què fas i, per fer-ho, cal que preparis un pla de comunicació i marketing que inclogui’n campanyes online i offline. Dóna suport a  la professionalitat d’un bon equip professional i celebra els èxits.

Mesura els resultats

Si vols crear una empresa amb èxit, és essencial que mesuris els resultats. Mesura el nivell de vendes, el tràfic de la web, l’ús de les xarxes socials i la teva reputació. Tot el que calgui per saber què funciona i explotar-lo.

No tinguis pressa

La il·lusió inicial de crear una empresa dura poc, assaboreix els procediments i els èxits que aniràs trobant pel camí. També aprèn dels errors.

Per últim, no oblidis que per crear una empresa només cal una cosa: empenta, esforç i ganes de passar-ho bé.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada