6 consells clau perquè el teu estratègia de co-branding funcioni

co-branding

El Co-branding ho veiem molt sovint en les grans marques, per exemple, McDonalds amb Oreo, doncs bé, és una estratègia de màrqueting utilitzada per demostrar que la unió fa la força, aquí us deixo 6 consells claus perquè la teva estratègia de co-branding funcioni sense problemes. El primer que hem de tenir molt clar és en què consisteix aquesta estratègia de marca. El co-branding és una aliança entre marques per llançar al mercat un producte comú. D’aquí l’exemple de McDonalds + Oreo.

Quins han de ser els objectius principals a l’hora de decidir-nos per l’estratègia de Co-branding?

Objectius principals a tenir en compte en la teva estratègia de co-branding

• Adaptar productes per entrar a nous mercats.

• Compartir despeses i ingressos en determinats productes.

• Captar nous clients.

• Cerca d’un pla de llançament per a productes que estan en declivi o presenta una baixada en la seva quota de mercat.

Moltes vegades, la tendència del mercat i la competència que realitza aquestes estratègies ens empenyen a cercar fefaentment aquestes aliances. Seguint amb l’exemple de McDonalds amb Oreo, trobem una estratègia en la seva competència directa com és Burguer King que també ha desenvolupat productes similars, fent una aliança de co-branding amb la mateixa marca de Oreo.

Analitzar aquest cas, o altres en el mercat, com veus, ens porta a pensar que establir estratègies de co-branding és una bona pràctica. Ja que, com veiem en aquestes empreses fins als més grans les usen en el seu dia a dia, fins i tot a risc que altres marques facin el mateix.

És aquest el motiu pel qual has d’analitzar les claus, saber quina estratègia seguir, si l’aliança va ser equitativa o si, per contra, va afavorir més a una marca que a una altra.

Per tant, i arribats a aquest punt, és essencial que definim les claus perquè la teva estratègia de co-branding funcioni sense problemes.

6 consells clau perquè el teu estratègia de co-branding funcioni sense problemes

1. Defineix com el co-branding pot afectar des del punt de vista del client. Com pot veure’t teu client un cop aplics aquesta estratègia.

2. Marca els terminis i pautes de l’estratègia de màrqueting i publicitat a les dues marques, de manera que no destaqui una per sobre d’una altra, si busques l’equitat en l’aliança.

3. Crea sistemes d’anàlisis econòmiques que aconseguim que el cost i benefici sigui equitatiu. Important calcular-per al curt com el llarg termini.

4. Definir una estratègia de llançament i manteniment que no solapament la qual tenim per als nostres altres productes i la nostra pròpia marca en si.

5. Marcar com, quan i les raons per les quals es pot posar fi al nostre acord de co-branding.

6. Establir una estratègia amb límits, processos i pautes tant per a l’inici com el procés i fi de la campanya.

Hem de ser conscients que en una estratègia de co-branding treballarem amb tercers que estan fora de la seva marca, la base ha de ser la de la col·laboració i el win to win, jo guanyo tu guanyes. Per això cal establir l’estratègia en tots els sentits.