fbpx

5 passos per crear el teu copy perfecte | Redacta per captivar la teva audiència

copy

Podria dir-se que avui dia pràcticament qualsevol persona sap escriure. Però, ull! Una cosa és escriure, i una altra ben diferent redactar un text. Aquest art anomenat copywriting implica la capacitat de transmetre els valors de la marca, i de captivar l’audiència. Si vols dominar-ho, t’expliquem com crear el teu copy perfecte per a les xarxes socials.

Com crear el teu copy perfecte i triomfar

En la redacció de continguts no pot aplicar-se la ‘regla de l’u’ per tothom. No sols cal tenir en compte en tot moment a qui ens estem dirigint, sinó que el format o el lloc en el qual aquest text anirà inserit també marca una gran diferència. Per aquest motiu, si el que vols és connectar amb la teva audiència a les xarxes socials, a més d’adaptar-hi el contingut, has de saber que hi ha diferències en cadascuna d’elles.

La idea d’aquest article és fer-te el camí més fàcil, així que veurem en primer lloc quins passos són els que has de tenir ben clars per crear el teu copy perfecte de cara a les xarxes socials en general.

– Estableix l’objectiu del teu text i a qui va dirigit. És a dir, pensa-hi abans de redactar i tingues al cap tots dos detalls mentre ho fas. No els perdis mai de vista!

Desperta i mantingues l’interès. A més de buscar temàtiques que puguin encuriosir la teva audiència, també has de redactar d’una manera amena i que convidi a seguir amb la lectura.

Cuida les formes. No tota la teva audiència serà experta en gramàtica i ortografia, però no hi ha res més desagradable per l’ull expert que trobar un text que no s’ha revisat correctament.

Connecta amb el teu públic. Els textos comercials poden resultar molt freds i  impersonals, així que per crear el teu copy perfecte hauràs de trobar un to més proper amb el qual el lector pugui identificar-se.

Interactua! La tasca no s’acaba amb la publicació del nostre text, l’engagement és encara més important! Demostra que llegeixes els comentaris, i participa en els més rellevants, tant si són positius com negatius.

Publicacions a Facebook

Si la teva publicació anirà a Facebook, el teu text ha de ser breu però ha de comptar amb una estructura clara, i aportar valor. A més de la informació rellevant, convida a comentar, subscriure’s o accedir a algun enllaç. Les preguntes directes són un recurs excel·lent per aconseguir participació. Recorda incloure també imatges amb les mides adequades, i que vagin d’acord amb el text, així com gifs o vídeos.

Publicacions a Instagram

A Instagram, la imatge té més força que el text, però no per això cal descurar-lo. Inclou hashtags, però sense abusar; més de 7 pot ser excessiu. Escull també paraules clau que indexin, i crea un missatge concís i original, però també clar. I, per descomptat, també ha de comptar amb un call to action (CTA).

Publicacions a Twitter

Twitter ens deixa molt poc espai, així que per crear el teu copy perfecte has de tenir molt clar què vols dir. Malgrat tot, els tuits solen ser més freqüents que altres publicacions per aquest mateix motiu. Les claus són triar dos hashtags rellevants per a cada publicació; fer mencions i retuitar per afavorir la interacció; conèixer quins són els Trending Topics o TT i fer-los servir; ancorar les piulades més rellevants; afegir algun emoji per cridar l’atenció, i incloure les ja conegudes crides a l’acció (CTA).

Ara ja saps tot el que has de conèixer per crear el teu copy perfecte. I si encara tens dubtes, contacta amb Ayonow! Ens encanta la comunicació i podem fer-nos càrrec de les teves campanyes.