fbpx

5 aspectes essencials d’un bon ecommerce

ecommerce

Després d’un primer confinament, i a les portes d’un imminent segon confinament domiciliari, és vital per al teu negoci tenir una bona botiga on line. Tenim clar que no hi ha un llistat de veritats universals que facin que el teu comerç electrònic funcioni, per suposat! Però sí és cert que hi ha certes característiques que, si la teva botiga virtual compleix, s’aproparà més a l’excel·lència. I si s’hi apropa, et serà molt més rendible. Que la web disposi de calls to action adients, que tingui un disseny encertat i un contingut textual que aporti valor al producte que ofereixes són alguns dels elements que has de tenir en compte. Parlem-ne!

1. Un logotip clar

És molt important que la teva marca disposi d’un logotip fàcilment reconeixible, de disseny net i clar. Això farà que la teva marca generi confiança en els hipotètics compradors.

2. Distribució d’elements senzilla

Les funcions d’inici de sessió, de recerca d’un producte concret i el cistell de la compra han d’estar situats ben a prop. D’aquesta manera, el client iniciarà la seva sessió, i així farà la compra de manera més ràpida, ja que s’estalviarà entrar totes les seves dades cada vegada. Ràpidament cercarà el producte que vol comprar i, d’un moviment simple, el posarà al cistell de la compra. Com més fàcil sigui el procés de comprar, més comprarà el client.

3. Destacar novetats, productes i descomptes

Quan tinguis novetats o notícies fresques a comunicar, el lloc ideal per fer-ho és la pàgina d’inici. D’aquesta manera, quan el client entri a la teva web, serà el primer que vegi.

Aquesta pàgina d’inici també és el lloc ideal on posar els productes més venuts o, també, els productes nous. Així, els clients no hauran de remenar la vostra web a la recerca del que busquen.

Una altra cosa que ha d’aparèixer a la pàgina d’inici són les ofertes. Pots fer promocions especials amb una durada determinada. Una altra cosa que pots fer és oferir l’enviament gratuït durant uns dies: aquest és un descompte que el comprador virtual agraeix molt. Un altra cosa molt desitjada pel comprador online és el descompte en la primera compra.

4. Enllaços a xarxes socials

És avui dia imprescindible que la teva marca disposi de xarxes socials, actives i cuidades. A través d’elles, els teus clients donaran la seva opinió sobre la seva experiència de client. Aquest fet engrescarà a nous clients a confiar en la teva marca. Mantenint les teves xarxes actives i trametent un missatge cuidat i de valor, podràs informar puntualment d’ofertes exclusives per als teus seguidors en xarxes, per exemple.

5. Mètode de pagament

El que vols amb la teva botiga virtual és, per suposat, vendre. I la venda només es fa efectiva un cop el comprador ha fet efectiu el seu pagament. Per això, els diferents sistemes de pagaments que posis a l’abast dels teus clients han de mostrar-se de manera molt clara i senzilla.

Com que pots tenir clients arreu del país, o fins i tot arreu del món, és interessant acceptar alguna targeta de crèdit internacional. Al peu de la pàgina, per exemple, pots ubicar les icones de pagament: diverses targetes de crèdit i dèbit, PayPal, transferència bancària, contra reemborsament, etc.

Si vols donar una empenta a la teva botiga virtual i estar preparat per al segon confinament que sembla inevitable, contacta amb nosaltres sense compromís!