are you online now?

Carregant...

5 aspectes essencials d’un bon ecommerce

ecommerce

Després d’un primer confinament, i a les portes d’un imminent segon confinament domiciliari, és vital per al teu negoci tenir una bona botiga on line. Tenim clar que no hi ha un llistat de veritats universals que facin que el teu comerç electrònic funcioni, per suposat! Però sí és cert que hi ha certes característiques que, si la teva botiga virtual compleix, s’aproparà més a l’excel·lència. I si s’hi apropa, et serà molt més rendible. Que la web disposi de calls to action adients, que tingui un disseny encertat i un contingut textual que aporti valor al producte que ofereixes són alguns dels elements que has de tenir en compte. Parlem-ne!

1. Un logotip clar

És molt important que la teva marca disposi d’un logotip fàcilment reconeixible, de disseny net i clar. Això farà que la teva marca generi confiança en els hipotètics compradors.

2. Distribució d’elements senzilla

Les funcions d’inici de sessió, de recerca d’un producte concret i el cistell de la compra han d’estar situats ben a prop. D’aquesta manera, el client iniciarà la seva sessió, i així farà la compra de manera més ràpida, ja que s’estalviarà entrar totes les seves dades cada vegada. Ràpidament cercarà el producte que vol comprar i, d’un moviment simple, el posarà al cistell de la compra. Com més fàcil sigui el procés de comprar, més comprarà el client.

3. Destacar novetats, productes i descomptes

Quan tinguis novetats o notícies fresques a comunicar, el lloc ideal per fer-ho és la pàgina d’inici. D’aquesta manera, quan el client entri a la teva web, serà el primer que vegi.

Aquesta pàgina d’inici també és el lloc ideal on posar els productes més venuts o, també, els productes nous. Així, els clients no hauran de remenar la vostra web a la recerca del que busquen.

Una altra cosa que ha d’aparèixer a la pàgina d’inici són les ofertes. Pots fer promocions especials amb una durada determinada. Una altra cosa que pots fer és oferir l’enviament gratuït durant uns dies: aquest és un descompte que el comprador virtual agraeix molt. Un altra cosa molt desitjada pel comprador online és el descompte en la primera compra.

4. Enllaços a xarxes socials

És avui dia imprescindible que la teva marca disposi de xarxes socials, actives i cuidades. A través d’elles, els teus clients donaran la seva opinió sobre la seva experiència de client. Aquest fet engrescarà a nous clients a confiar en la teva marca. Mantenint les teves xarxes actives i trametent un missatge cuidat i de valor, podràs informar puntualment d’ofertes exclusives per als teus seguidors en xarxes, per exemple.

5. Mètode de pagament

El que vols amb la teva botiga virtual és, per suposat, vendre. I la venda només es fa efectiva un cop el comprador ha fet efectiu el seu pagament. Per això, els diferents sistemes de pagaments que posis a l’abast dels teus clients han de mostrar-se de manera molt clara i senzilla.

Com que pots tenir clients arreu del país, o fins i tot arreu del món, és interessant acceptar alguna targeta de crèdit internacional. Al peu de la pàgina, per exemple, pots ubicar les icones de pagament: diverses targetes de crèdit i dèbit, PayPal, transferència bancària, contra reemborsament, etc.

Si vols donar una empenta a la teva botiga virtual i estar preparat per al segon confinament que sembla inevitable, contacta amb nosaltres sense compromís!

Posts relacionats:

instagram
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
Estrategias de marketing
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn