fbpx

4 formes d’entrenar la creativitat i sorprendre a l’empresa

creatividad

Entrenar la creativitat és l’acció i la capacitat de relacionar idees per obtenir-ne de noves. La creativitat és innata. Tots som capaços de crear a partir del no-res i de generar pensaments divergents. Alguns la tenen més desenvolupada que altres però la creativitat és una de les formes de pensament que fa diferent a l’home de la resta d’animals.

Per ser un treballador o un emprenedor innovador és necessari que apliquis la creativitat i tècniques diferents de les que has utilitzat fins ara.

Si vols enfortir-la i aprendre a exercitar i entrenar la creativitat per a sorprendre a l’empresa, a continuació t’explicarem quatre trucs que et seran d’utilitat.

Com es pot entrenar la creativitat

Tots som creatius. Les idees creatives sorgeixen de combinacions que ens semblarien poc corrents però que en realitat no ho són. És a dir, per entrenar la creativitat has de combinar idees existents per obtenir-ne de noves.

Per tenir-ne amb més fluïdesa i sorprendre el teu entorn intenta posar en pràctica el següent:

  • Fes un canvi en la teva rutina. Obra’t de mires i sotmet-te a noves experiències i perspectives. Busca la varietat i, un cop la tinguis, combina-la amb el que ja coneixes. Sovint les idees o els processos més brillants són més a prop del que ens pensem.

La diversitat d’accions et pot proporcionar nous estímuls que pots utilitzar com a eina per impulsar la teva creativitat.

  • Retroalimentat i busca punts de vista diferents. Si vols sorprendre a l’empresa amb les teves idees i les teves aportacions creatives tingues noves fonts d’inspiració. Un cop tinguis una idea nova, comparteix-la, posa-la a debat i fes-la més gran amb diversos cercles d’amistats. Així obtindràs nous punts de vista que t’ajudaran a perfeccionar-la i a tenir èxit. Si la teva intenció és sorprendre a l’empresa amb nous processos, consulta-ho amb gent que sigui externa al sector. Així et donaran la seva opinió objectiva i sabràs com enfocar la idea.
  • Aprèn a pensar de manera diferent a com ho feies. Allunya’t de les normes de pensament i sigues intransigent. Crear i entrenar la creativitat és un pas lògic i natural. Has d’entrenar la teva ment per tal que sigui més oberta. Practica-ho i llavors et sorgirà sense pensar-ho. La nostra ment funciona de manera autònoma. Si s’acostuma a tenir un pensament lliure i associatiu serà més fàcil obtenir idees noves i creatives.
  • Observa el teu entorn. Surt de la teva àrea de confort i observa tot allò que passa al teu voltant. Es diu que la gent més creativa està pendent de les coses interessant. Les coneixen totes, encara no que les facin servir. Per tant, observa i interioritza-ho, tard o d’hora et serviran.

Aquests són els quatre primers passos que pots seguir si vols entrenar la creativitat per millorar la teva manera de treballar. És possible que al principi costin d’aflorar però, llavors, apunta-les totes, no deixes que se n’escapi cap i busca la manera de treballar-les i fer-les realitat.

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada