are you online now?

Carregant...

4 estratègies de Marketing prohibides al nostre país

Estrategias de marketing

Hi ha molta gent que parla malament del marketing perquè pensa que és sinònim de mentida i engany. El que no saben aquestes persones és que de no tot val al sector del marketing i la publicitat. La llei protegeix als consumidors, i és que hi ha estratègies de marketing prohibides. Vols saber quines són?

1. Publicitat deslleial, enganyosa o agressiva

La llei distingeix aquests tres conceptes a l’hora de protegir els consumidors i les empreses competidores. Comencem amb la publicitat deslleial, que consisteix en aprofitar-se de les empreses de la competència. Un exemple seria desacreditar a un competidor a un anunci o utilitzar el seu nom a les etiquetes perquè saps que posiciona bé. Aquesta és una de les estratègies de marketing prohibides que sempre has d’evitar.

Parlaríem de publicitat enganyosa si menteixes respecte a les característiques o el preu d’un producte. També si la fas de manera encoberta, sense dir que es tracta d’un anunci. La teva estratègia de marketing ha de perseguir sempre la claredat. Així no només t’estalviaràs problemes legals, sinó que no provocaràs rebuig entre els consumidors.

Per últim, dins d’aquest apartat, tenim les tècniques agressives. Un exemple seria fer visites a domicili i insistir amb una persona tot i que aquesta t’hagi demanat que no ho facis. Pràctiques com aquesta no només són qüestionables des del punt de vista legal, sinó que causen una imatge negativa de l’empresa.

2. No utilitzis contingut d’altres persones sense permís

Mai utilitzis imatges, textos o altres materials que no siguin teus sense permís. Si veus una imatge que t’agrada i la vols utilitzar, parla amb l’autor. En el cas de fer-la servir sense consentiment previ, podries tenir problemes.

3. Atenció a la protecció de dades

Segur que ja has sentit parlar del nou reglament respecte a la protecció de dades. Recorda que en el moment en què permets comentaris al teu blog ja estàs recollint dades personals. Per això has de tenir un avís legal i una política de privacitat en la qual s’expliqui com s’utilitzarà aquesta informació. També és necessari demanar una acceptació de les cookies si les utilitzes.

Així mateix, queda totalment prohibit enviar publicitat a una persona si no tens el seu consentiment explícit. Vés amb compte amb aquest tema, ja que les sancions poden arribar a ser altes.

4. Publicitat il·licita

Pot semblar evident, però hem d’acabar parlant de la publicitat il·licita. Una de les estratègies de marketing prohibides per excel·lència és discriminar o vulnerar els drets d’una persona o col·lectiu. Vés amb compte amb bromes que puguin ofendre a algú. Això no només pot portar conseqüències legals, sinó que segur que tindrà un efecte negatiu sobre la teva marca.

Per altra banda, si tens un producte que va dirigit a nens, mai utilitzis la seva innocència per vendre més. Deixa sempre clares les característiques del producte.

Aquestes són estratègies de marketing prohibides al nostre país. Algunes són prou evidents, però has de prestar especial atenció a les referents a la protecció de dades, ja que hi ha aspectes nous que poden portar a confusió.

Posts relacionats:

instagram
ecommerce
talk
pinterest
ux
reels
in
reels
pande
expe
copy
dimensions
social ads
brand
followers
Social
influ
podcast
grow
tipo
lives
client
asana
stories
teletreball
brand
Facebook
SEO
CMS
conversacional
cookies
copy
anuncis
mkt
video
xxss
dron
mkt
likes
co-branding
videos
algoritme
winwin
6 consells
web
bounce rate
marketing
Rebranding
Google
co-branding
¿Te consideras creativ@? Vamos a ver qué tipo de creativo eres
SEO y altavoces inteligentes
¿Qué son las técnicas black hat y cuáles son las consecuencias?
¿Qué es el amor?
? Google te esta escuchando a través del teléfono móvil
Accede a perfiles de LinkedIn sin desvelar tu identidad
vídeo keywords para posicionarte en Google
¿Cómo podemos obtener backlinks en nuestra página web?
La nueva tendencia de marketing se llama Flywheel modelo
Lead Nurturing
Búsqueda de voz
Trade
buyer
Linkbuilding
cdmon
Empresa
Objetivos SMART
mkt 360
SEO APPS
ADS
Test A/B
Google MyBusiness
Campañas Navidad
Marketing Emocional
Microinfluencers
Buyer Persona
Marketing Directo
newsletter
Branded Content
search
creatividad
dominio
mkt digital
Social Media
Aida
SEM
magnet
Social Media
Social Media
marketing
Funnel de Ventas
SEO
email
web
Marketing Digital
Why

Compartir

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn