fbpx

4 campanyes de Nadal que han triomfat any rere any

Campañas Navidad

Les campanyes de Nadal ja són un clàssic. Quan s’apropen aquestes dates tots estem expectants per conèixer com seran els nous anuncis publicitaris de les marques més conegudes.

Les bombolles de Freixenet, els torrons de Suchard, la loteria de Nadal, les joguines de moda… Tots ells tenen entre 20 i 30 segons de fama cada cert temps a les nostres pantalles.

Les empreses saben que disposen d’aquest temps per captar la nostra atenció per vendre els seus productes. I és que el Nadal és temps de reunions familiars i de regals. Per això, i per aconseguir que la seva campanya o passi desapercebuda, les empreses preparen campanyes nadalenques que ja són un clàssic.

Durant els mesos de novembre i desembre, el marketing es fa el rei de la pantalla. A través dels anuncis ens eclipsen per aconseguir que els regals que trobem a sota de l’arbre siguin seus. Com ho fan?

Estratègies nadalenques de marketing utilitzades a les campanyes de Nadal

Les marques tenen una gran tasca per aquestes èpoques: ser creatives i destacar. Per això es recomana seguir una estratègia de marketing.

Una de les estratègies més recomanades és el fet d’apostar per l’emoció. I més en èpoques de Nadal on l’emoció està a flor de pell. A part, es calcula que el 95% de les decisions de compra que es prenen per aquests dies es basen en les emocions. Per això, les marques ho saben i ho apliquen. A continuació t’explicarem alguns exemples sobre com les marques apliquen aquesta emoció per fer anuncis més emotius i passionals.

Les millors campanyes de Nadal

Any rere any esperem les campanyes de Nadal més típiques. Vols saber quines són?

  • El torró Antiu Xixona. Aquesta mítica campanya va sorgir al 1980. La combinació entre la música i els dibuixos infantils el van fer del tot atractiu. En vols una prova? Segur que a la teva menta ja sona la música que l’ambientava. A més, aquesta campanya destinada als nens emet emoció i tendresa. Dues qualitats del Nadal.
  • Las muñecas de Famosa. Si amb l’exemple anterior ja tenim una combinació explosiva entre imatge i música, en aquest cas, et presentem el rei de les campanyes de Nadal. Aquesta marca segueix una estratègia de marketing única i perdurable en el temps. La seva acció segueix anys més tard.
  • El calb de la loteria de Nadal. Aquesta campanya de Nadal va néixer el 1998 i, 20 anys més tard, segueix mantenint el seu efecte. Aquest personatge s’ha convertit en tot un símbol del Nadal. El seu aspecte tranquil·litza i aporta fortuna. La mateixa que et desitja si compres una butlleta de loteria.
  • Freixenet. Les bombolles més especials de la televisió tornen per Nadal. Des del 1972 que els seus anuncis són un referent. Cada any es sorprenen amb un anunci completament diferent del de l’any anterior però on, sense cap mena de dubte, les bombolles d’aquest cava en són les protagonistes.

I per a tu, quines són les campanyes de Nadal més mítiques, les que recordes any rere any?

Write a comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada